Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

6 skvělých tipů, jak ochránit vlasy před větrem!

  • Vítr poškozuje vlasy.
    5. dubna 2015 | 06:00

    Jarního sluníčka a stoupajících teplot jsme se zatím nedočkali. První dubnové dny si pro nás připravily spíše zamračenou oblohu, déšť a především silný vítr, který dokáže nejen poškodit váš účes, ale i dlouhodobě zničit vlasy. Poradíme vám, jak mít i během větrných dnů zdravou a krásnou hřívu a perfektní účes!

  • Nezapomínejte na masku

    Víkend je ideální na to, abyste si dopřála domácí vlasovou kúru.
    Autor: shutterstock.com

    Pokud venku fouká silný vítr nebo jste v práci vystavena přímému foukání klimatizace, ochráníte své kadeře pravidelným používáním masky na vlasy. Po každém mytí ji naneste od kořínků až ke konečkům, zabalte vlasy do ručníku nahřátého nad párou a nechte působit alespoň 10 minut. Vaše hříva tak bude ochráněna nejen před studeným větrem, ale i před ostatními přírodními živly.

  • Zapomeňte na žehličku

    Poradíme vám, jak na vlasech napáchat co nejméně škod.
    Autor: Shutterstock

    Během větrných dnů se ideálně vyhněte fénům, žehličkám i kulmám. Zkrátka vlasy zbytečně nevysušujte, protože to samé s nimi dělá i vítr. Nechte je raději uschnout přirozenou cestou a učešte se na spaní tak, abyste ráno měla účes přesně takový, jaký si představujete.

     

    Pokud bez žehličky nebo fénu opravdu nemůžete existovat, nezapomeňte použít termofixační prostředek a před odchodem ven vlasy raději omotejte šátkem, který je ochrání.

  • Nemyjte si vlasy každý den

    Co jste nevěděly o mytí vlasů?
    Autor: profimedia.cz

    Pokud jste zvyklá mýt si vlasy každý den, zkuste to alespoň trochu omezit. Samotná voda i šampon vlasy vysušují, a když navíc přijdou do kontaktu s větrem, mohou se trvale poškodit. Zkuste alespoň ve větrném období nahradit klasický šampon suchým, který vlasům neubližuje.

  • Lak na vlasy ne!

    Autor: shutterstock.com

    Mnoho žen se domnívá, že když si účes zafixují nánosem laku, bude držet jako přibitý. Proti zničení pracně učesaného drdolu stejně nejen nepomůže, ale lak na vlasy i obsahuje alkohol, který vlasy vysuší. Se složitým účesem raději počkejte a do větru si jednoduše svažte vlasy do obyčejného culíku nebo je nechte plápolat rozpuštěné.

  • Zabalte je

    Vítr poškozuje vlasy.
    Autor: shutterstock.com

    Přestože o své vlasy pečujete, než půjdete ven do větru, obalte je pevně šátkem. I kdybyste měla vypadat jako indiánská babička, za zdravé a lesklé vlasy to stojí. Na klobouk raději zapomeňte, mohl by vám ulítnout!

  • Na cestu cop, potom lokny

    Baletní cop
    Autor: Nivea
     

    Snad jediný účes, který přežije i silný vítr, je pevně zapletený francouzský cop. Před pletením dejte do vlasů trochu tužidla, pečlivě cop zapleťte, a až dojedete do práce, do školy nebo do baru, stačí ho jen rozpustit a vlasy pročesat a načechrat pomocí prstů! Vytvoříte si tak nádherné a přirozeně vypadající lokny, ve kterých vás nikdo nepřehlédne.

Klíčová slova:  krása, vlasy, déšť, péče, tipy, účes
Diskuse ke článku
.