Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Velký test kompaktních pudrů: Překvapily i ty do 100 korun!

  • 3. dubna 2015 | 06:00

    Rychle na záchod přepudrovat nos a vyrazit z práce. Tohle zná většina z nás. Zatímco ráno byste měla používat sypké pudry, které jsou lehké a váš make-up nezatíží, ale pouze zafixují, kompaktní pudry jsou jako stvořené do kabelky. Nesypou se, většina jich má zrcátko nebo labutěnku a dokážou skrýt drobné nedokonalosti a lesklá místa, která se vám během dne udělala. Proto jsme se rozhodly právě kompaktní pudry nechat projít velkým redakčním testem. Jak u nás dopadly?

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Catrice All Matt Plus, 99 Kč

    Catrice Pudr All Matt Plus, 99 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem

    Já a značka Catrice jsme měly společnou premiéru. A musím říct, že byla úspěšná! Obličej se mi nemastí, takže nepotřebuju, aby mi pudr zmatnil pleť. Co jsem ale ocenila, je, že make-up mi vydržel celý den jako čerstvě nanesený. Dokonce si toho všimlo i moje okolí, které vyzvídalo, jak to, že mám po celém dni tak perfektní líčení. Jedinou nevýhodou je, že se během pár dnů v kosmetické taštičce úplně "ošoupal" obal, takže zmizely název pudru i všechny ostatní informace.

     

    L´Oréal Paris True Match, 349 Kč

    L´Oréal Paris, kompaktní pudr True Match, 349 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Byla to láska na první pohled! Obal tohoto kompaktního pudru je totiž naprosto dokonalý a působí luxusně. Během prvního nanášení mě trochu zklamalo, jak moc prášil, ale tento drobný nedostatek smazal dlouhotrvající účinek. Pleť jsem měla celý den jemnou, make-up jako nový a perfektně mi držela i tvářenka.

  • Food redaktorka Jana testovala:

     

    NYC Smooth Skin, 89 Kč

    NYC Smooth Skin, kompaktní pudr, 89 Kč, koupíte v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem

    Ve své cenové kategorii rozhodně jednička. Poměrně kvalitní transparentní pudr, dobře matuje a přitom není na pleti vidět. Nečekejte od něj krytí. Je ho třeba přes den opakovaně obnovit. Jeho slabinou je nekvalitní plastové balení, víčko se poměrně snadno ulomí. Za moc nestojí ani labutěnka. Mám-li však porovnat poměr cena/výkon, tak je to rozhodně pudr, který splňuje to, co se od něj očekává.

     

    Dermacol, minerální pudr, 159 Kč

    Dermacol, minerální kompaktní pudr, 159 Kč, koupíte v síti drogerií nebo prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

    S pudry od Dermacolu mám obecně dobrou zkušenost a ani tento mne nezklamal. Je jemně mletý, nepráší, přirozeně matuje a na pleti nevytváří masku. Jediné, co mne nenadchlo, je atypické balení se zrcátkem, které je umístěné v samotném prostoru ve spodní části pudřenky a vyklápí se na opačnou stranu než její víčko. Zpočátku mi to přišlo chytré, protože zrcátko i labutěnka tak zůstávají nezapatlané od pudru. Ale na to, že musím udělat několik pro mě nepřirozených pohybů, než se napudruji, jsem si nezvykla.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    Lavera Trend Sensitive, 259

    Lavera Trend Sensitive, minerální kompaktní pudr, 259 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Vzhledem k tomu, že většina pudrů obsahuje silikony, které se s mou rychle se mastící pletí nesnesou – okamžitě pod nimi začnou rašit pupínky – cíleně sahám po pudrech přírodních. Z této kategorie je i kompaktní pudr Lavera. Balení je velmi jednoduché – plastové víčko a pudr. Žádné zrcátko, což ale mně osobně nevadí, protože s sebou vždy nějaké mám. Pudr sám je minerální, a musíte s ním proto pracovat velmi lehce, protože jinak je schopen v podstatě nahradit make-up. Z toho důvodu nedoporučuji jej nanášet labutěnkou, pokud se chcete jen přepudrovat, ale vždy jen velkým štětcem. Z logiky věci vyplývá, že pudr dobře kryje, ale při větší vrstvě je vidět. Velmi dobře matuje a má opravdu dlouhou výdrž. Bohužel ale lehce práší.

    Alva Coleur, přírodní zapečený pudr, 499 Kč

    Alva Coleur, kompaktní pudr, 499 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Kompaktní pudr Alva se také chlubí přírodním složením, a navíc je zapečený, takže ubývá skutečně pomalu. Má nové plastové balení s velkým zrcátkem, které je praktické, každopádně já jsem testovala a zamilovala si balení staré, které je ze silného recyklovaného kartonu. Jednoduše z toho důvodu, že je pro mě vždy příjemným bonusem, když přírodní kosmetika myslí „zeleně“. Každopádně nové balení produktu nemá vliv na jeho kvalitu, a ta je u pudru to nejdůležitější. Díky tomu, že je pudr zapečený, vůbec nepráší. Má jemnou konzistenci, která není na pleti cítit, ale pokud máte opravdu velmi suchou pleť, mohl by vám sušší místa zvýraznit. Kromě zmatnění, které je perfektní, má velmi nízké krytí, takže se hodí spíš na přepudrování make-upu než na zamaskování nedokonalostí. Do kabelky prostě ideální pomocník.
  • Šéfeditorka Markéta testovala:

     

    Rimmel Lasting Finbish 25h, 199 Kč

    Rimmel Lasting Finish, pudr, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tenhle kompaktní pudr má opravdu hodně krémovou konzistenci. Po rozetření dobře kryje a zmatňuje. Dokonale sjednotí pleť. Na obličeji nevytváří žádné fleky. Sympatické také je, že nevysušuje a poměrně dlouho vydrží. Ocenila jsem, že balení zároveň obsahuje zrcátko i velkou kvalitní houbičku, i když jsou poněkud neprakticky umístěné.

     

    Astor Skin Match, 169 Kč

    Astor Skin Match, pudr, 169 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pudr Astor je produkt, po kterém sáhnu v podstatě vždy, když si v drogerii nevím rady a hledám pudr, v jehož balení je zrcátko. Tento nabízí rozumnou kvalitu za dobrou cenu. Struktura mi naprosto vyhovuje, nedělá na obličeji pověstné vysušené mapy a také příliš nekryje. Kromě toho si můžete vybrat z mnoha odstínů, což není vždy obvyklé. Zrcátko je na dně víčka, takže se snadno napudrujete i v tramvaji.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Miss Sporty So Matte, 80 Kč

    Miss Sporty So Matte, kompaktní pudr, 80 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Na značku Miss Sporty jsem zvyklá, takže předem většinou vím, co od jejich výrobků můžu čekat. Spíše než krycí pudr jsem se v poslední době naučila používat ten fixační, ale i tak jsem ráda sáhla po So Matte od Miss Sporty. Protože jsem neměla žádná vysoká očekávání, byla jsem vcelku příjemně překvapena. Pudr má příjemnou vůni, příjemně se nanáší a netvoří vám na obličeji „mapy“. Jediné, na co byste si měla dát pozor, je odstín. Ve skutečnosti je totiž tmavší, než vypadá. Řekla bych, že je to rozdíl třeba jednoho odstínu. Když ale vychytáte toto, pak si ho určitě oblíbíte.

     

    Essence, matující kompaktní pudr, 85 Kč

    Essence, matující kompaktní pudr, 85 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Podobně jako Miss Sporty, i Essence patří mezi kosmetiku zacílenou spíš na náctileté, což je dáno cenou i kvalitou produktů. Pokud k tomu tak přistupujete, pak nemůžete být zklamány. Já konkrétně byla s pudrem Essence Mattifying Compact Powder nadmíru spokojena. Při nanášení štětcem neskončila polovina v umyvadle ani na oblečení, což velmi kvituji. Odstín odpovídá přesně tomu, co čekáte. Pleť hezky matuje, ale nemůžete očekávat, že vám vydrží celý den. Když se ale smíříte s občasným přepudrováním, určitě si své místo ve vaší kosmetické taštičce najde.

  • Sex a VIP redaktorka Gábi testovala:

     

    Avon Luxe, 199 Kč

    Avon Luxe, hedvábný pudr, 199 Kč, koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem

    Nikdy jsem nebyla velkou příznivkyní pudrů, protože mi přišlo, že bohatě stačí použít make-up. Zdálo se mi, že když navíc ještě použiji pudr, budu mít na sobě moc velkou vrstvu a nebude to vypadat přirozeně. Používání pudru Luxe od Avonu ovšem změnilo můj názor. Je fakt, že jako podklad jsem volila lehký BB krém. Pudr udělal na pleti jemný, matný filtr. Matnost je to, co se mi opravdu na pudru líbí. Má také příjemnou vůni, je lehký, a ještě ke všemu má nádherné balení. K nanášení jsem používala štětec, ale když jsem si vzala pudr s sebou do kabelky, tak se dala snadno použít houbička, která je jeho součástí. Nesporným pomocníkem je i dostatečně velké zrcátko uvnitř.

     

    Miss Sporty So Clear, 90 Kč

    Miss Sporty So Clear, pudr, 90 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Musím přiznat, že potom, co jsem si zamilovala jeden pudr, jsem byla k tomuto mnohem přístupnější. Je fakt, že nemá tak lákavé balení ani tak praktické. Jedině snad, že je menší, takže pokud nosíte malinké psaníčko na párty, potom se tam vejde rozhodně lépe. Houbička uvnitř je ovšem ve tvaru půlměsíce a stejně tak malinké je i zrcátko, takže aplikace je dost složitá. Doma jsem pudr nanášela štětcem a jak krycí vlastnosti, tak výdrž na obličeji jsou uspokojivé. Pudr nemá v podstatě žádnou vůni a je antibakteriální.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.