Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

6 největších chyb, které děláte při mytí vlasů

  • Čím častěji si vlasy myjete, tím více je okrádáte o jejich přirozené oleje. Jsou pak suché a lámavé.
    3. března 2014 | 06:00

    Říkáte si, že o své vlasy pravidelně a svědomitě pečujete, ale přesto jim něco schází? Chcete, aby byly silnější, lesklejší a lépe zvládnutelné? Pak se zamyslete nad tím, zda při jejich mytí neděláte zásadní chyby.

  • Myjete si vlasy každý den

    Co jste nevěděli o mytí vlasů
    Autor: profimedia.cz
    Pokud chcete mít silné lesklé vlasy, zapomeňte na jejich každodenní mytí. Čím častěji si vlasy myjete, tím více je okrádáte o jejich přirozené oleje. Neustálé mytí tak způsobuje jejich suchost a lámavost. Nejlépe své vlasy ozdravíte tak, že je budete mýt jen každý druhý až třetí den. Pokud máte obavy, že vaše vlasy budou mastné, stříkněte ke kořínkům suchý šampon, vykartáčujte ho a upravte je tak, jak jste zvyklí.
  • Šamponujete vlasy dvakrát


    Co jste nevěděli o mytí vlasů
    Autor: profimedia.cz
    Vlasy nemusíte šamponovat dvakrát, bohatě postačí, když je omyjete pouze jednou a budete je mýt pravidelně. První omytí odstraní nečistoty a kožní maz, druhé už ale jde do hloubky vlasu a vysušuje ho. Pokud se ale i přesto rozhodnete, že chcete šampón aplikovat dvakrát, myjte si vlasy až po několika dnech. Příliš šamponu je zatěžuje.
  • Přeháníte to s množstvím šamponu nebo kondicionéru


    Pravidelná péče o vlasy je udržuje v kondici
    Autor: profimedia.cz
    Nanašíte šampon jen na konečky? Tak to děláte chybu! Šampon by měl patřit pouze ke kořínkům, kde jsou mazové žlázy. Úporné mytí konečků jen způsobí, že budou vysušené a roztřepené. Na ně naopak patří kondicionér, ten zase nikdy nenanášejte ke kořínkům, jinak budete mít vlasy brzy mastné.
  • Nepoužíváte kondicionér


    Šetrné mytí vlasů
    Autor: PROFIMEDIA.CZ/CORBIS
    Pokud máte delší vlasy, tak nezapomínejte na kondicionér. Nezapomeňte ho ale důkladně smýt, protože špatně vymytý šampón a kondicionér způsobí, že vlasy budou i po umytí nehezky zplihlé a mastné. Pokud máte velmi jemné vlasy, místo kondicionéru aplikujte nesmývatelné přípravky pro větší objem.
  • Používáte příliš teplou vodu


    vlasy
    Autor: Profimedia.cz
    Pozor na teplotu vody! Příliš horká voda má na svědomí poničené vlasy. Neškodí však jen jim, ale také pokožce hlavy a vlasovým kořínkům. Výsledkem takového mytí jsou vlasy matné, bez lesku a se sklonem k vyšší mastnosti. Pokud opravdu nesnesete chladnější vodu, doporučují stylisté smíchat jeden šálek jablečného octa se dvěma šálky vody a touhle směsí vlasy po umytí přelít.
  • Špatně a dlouho je oplachujete (pokud máte barvené vlasy)


    Krásné vlasy si můžete zařidit z pohodlí domova
    Autor: Shutterstock.com
    Je jedno, zda si barvíte celou hlavu nebo máte jen jemné melíry či dobarvenou spodní část vlasů – denní mytí vlasů způsobuje, že se vaše barva rychleji vymývá. To znamená, že vybledne a nebude tak zářivá. Zkuste zatnout zuby, vlasy si myjte alespoň obden a používejte šampon určený přímo pro barvené vlasy.

Klíčová slova:  mytí vlasů, chyby, krása
Diskuse ke článku
.