Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zkraťte vlasy: 5 jarních účesů, které jsou trendy. Herečky už je nosí!

  • Pokud chcete změnu, zkraťte si na jaro vlasy!
    3. března 2015 | 06:00

    Aktuální trendy mluví jasně: Zkraťte vlasy a přivítejte jaro se zbrusu novým účesem! Připravily jsme pro vás 5 sestřihů, které se letos stanou absolutním hitem. Co pofrčí, vědí už i slavné krásky, které daly dlouhým vlasům s blížícím se jarem sbohem.

  • Asymetrický pixie sestřih

     

    První z pěti nejžhavějších trendů je zároveň i ten nejodvážnější. Jedná se totiž o velmi krátký sestřih s názvem pixie, kdy vlasy po stranách sahají jen kousek pod uši. Letos je ale "klučičí sestřih" vylepšený asymetrií. To znamená, že na jedné straně vlasy končí těsně pod ušima a na druhé se podobají spíše kratšímu mikádu.


    Proč je skvělý: Pokud máte od přírody rovné vlasy, ušetří vám tento sestřih mnoho času, který jste dříve strávila složitým každodenním stylingem. Nebojte se ani toho, že by vám krátké vlasy ubraly na ženskosti. Jediné, co vám mladistvý účes ubere, jsou roky!

    Lily Collins
    Autor: profimedia.cz
  • Krátké mikádo

     

    Dalším super trendy účesem na jaro 2015 je krátké a velmi rafinované mikádo, které smyslně odhaluje krk i ramena. Jen ženy s kulatým obličejem by se mu měly raději vyhnout.


    Proč je skvělé: Krátké mikádo ocení především ženy, které chtějí působit sexy, ale ne provokativně. A pro mnohé to není takový radikální krok jako pixie.

    Sienna Miller
    Autor: profimedia.cz
  • Středně dlouhé mikádo

     

    Jarní "mikádová" smršť pokračuje. Dalším super moderním sestřihem se pro letošek stalo středně dlouhé mikádo, které se však těší obrovské oblibě již několik let. 


    Proč je skvělé: Středně dlouhé mikádo je první fází delších vlasů, takže jde poměrně jednoduše sepnout do culíku i zaplést do krátkého copu. Díky rovnoměrnému střihu je navíc velmi snadné na údržbu a bez nežádoucích mezifází samo přeroste v delší účes.

    Margot Robbie
    Autor: profimedia.cz
  • Dlouhé mikádo

     

    Poslední fází mikáda a zároveň nejnovějším hitem je takzvaný lob – neboli mikádo sahající až po ramena. S takovým sestřihem už si můžete pohrát stejně jako s dlouhými vlasy. Vytvoříte lokny, zapletený cop, ale i jakýkoliv typ drdolu.


    Proč je skvělé: Dlouhé mikádo je neuvěřitelně univerzální. Zatímco předchozí mikáda vypadají skvěle především na vlasech rovných jako hřebíky, delší sestřih v pohodě snese i nedbalé plážové vlny nebo pravidelné lokny.

    Naomi Watts
    Autor: profimedia.cz
  • Vzdušná ofina

     

    Pokud se své hřívy nehodláte vzdát, můžete si nechat "šmiknout" alespoň ofinu. Nebojte se, žádné extravagantní střihy nefrčí, nejvíce trendy je delší vzdušná ofina.


    Proč je skvělá: I zdánlivě obyčejná ofina dokáže zakrýt mnohé nedostatky jako třeba vyšší čelo, akné nebo vrásky. A když na ni nebudete mít náladu, sepnete ji nahou sponkou nebo sčešete na patku a zafixujete lakem.

    Dakota Johnson
    Autor: profimedia.cz

Klíčová slova:  krása, vlasy, účes, účesy, jaro, 2015, trendy, mikádo
Diskuse ke článku
.