Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Škola nákupů: Jak vybrat kosmetiku, abyste nemuseli sáhnout po balíčcích z drogerie?

9. prosince 2014 | 06:00

Na světě existuje jen malé procento žen, které nebudou nadšené v případě, že pod stromečkem rozbalí balíček s kosmetikou. Zatímco některé dárky ale dají jasně najevo, že jste si nad nimi lámali hlavu, předpřipravené balíčky z drogerie většinou bohužel vypovídají o tom, že jste prostě nevěděli. Poradíme vám, jakou kosmetiku vybrat, aby si na letošního Ježíška nemohl nikdo stěžovat.

Prošmejděte koupelnu

Základem pro úspěch (nejen) kosmetického dárku je znát alespoň trochu vkus budoucí majitelky. Pokud víte, že vaše maminka, babička, přítelkyně nebo sestra si potrpí na lehké, svěží, květinové vůně, těžký parfém je jednoznačně šlápnutím vedle, byť by vás náprstek stál polovinu výplaty.

Jistotou, jak se při výběru "neseknout", je podívat se dotyčné ženě do koupelny či do kosmetické taštičky. Nejjednodušší je samozřejmě koupit parfém, který má dotyčná v oblibě a kterého už spotřebovala několik flakonků. Pokud ho navíc koupíte v dárkové sadě, která zpravidla obsahuje stejně parfémovaný sprchový gel, tělové mléko nebo olej či další bonusy, rozhodně se setkáte s úspěchem.

L´occitane Kouzelná dárková sada Arlésienne, 1990 Kč, koupíte na www.loccitane.cz
Autor: archiv firem

Kdy je lepší sáhnout po dárkové kartě

Pozor si dejte v případě výběru dekorativní kosmetiky, tady to chce totiž opravdu zkušenou ruku. I tak ale jsou jistoty, které se hodí prakticky každé ženě, která se ráno před odchodem do práce maluje. Například řasenkou, ideálně v balení s olejovým odličovačem, určitě nic nezkazíte. Univerzálním dárkem je také kvalitní paletka neutrálních očních stínů.

Přírodní kosmetika Inlight dřevěný box Noční objetí, 3090 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
Autor: archiv firem
Dekorativní kosmetiku, jako jsou make-up, pudr nebo rtěnka, se osmělte koupit pouze v případě, že obdarovávaná nepoužívá již několik let nic jiného. Trefit se totiž do konkrétního odstínu či typu produktu je velmi, velmi těžké. Pokud i přesto víte, že právě make-up je to, co by se jí hodilo nejvíc, raději jí pod stromeček zabalte dárkovou kartu do oblíbené parfumerie či salonu.

Pro všechny typy pleti

I když je pro vás kosmetika španělskou vesnicí, na trhu lze sehnat takovou, která vyhovuje všem typům pleti, tudíž je nemožné napáchat s ní nějakou škodu. Tou je například stoprocentně bio přírodní kosmetika, která je vhodná i pro velmi citlivou či problematickou pleť.

Braun Face 820 Obličejový epilátor s čistícím kartáčkem, 1990 Kč, koupíte na www.mall.cz
Autor: archiv firem
Výborné kosmetické dárky jsou také nejrůznější rozmazlující produkty do koupelny – voňavé sprchové gely, šumivé koule nebo pěny do vany potěší každou ženu. Jen si dejte pozor, aby obdarovaná neměla v koupelně pouze sprchový kout.

V neposlední řadě pak můžete místo parfumerie zamířit do elektra. Nový fén, žehlička na vlasy, praktický kartáček na čištění obličeje nebo bezbolestný depilátor jsou "pomocníci do domácnosti", které ženy na rozdíl od žehliček na prádlo, vysavačů a digitálních vah rozbalují rády.

Autor: brig