Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejlepší dárky pro domácí mazlíčky. Potěší je pamlsek i nový pelíšek

9. prosince 2014 | 11:00

Když se řekne Vánoce, tak se každému vybaví vůně cukroví, rozsvícený stromeček, rodinná pohoda a samozřejmě dárky. Pokud je součástí vaší rodiny i nějaký ten čtyřnohý mazlíček, měli byste s dárkem myslet i na něj. Za svou věrnost a lásku, kterou vám dává, si to zaslouží.

Každý třetí páníček nebo panička připravují pro své mazlíčky na Štědrý den i něco lepšího na zub. Majitelé domácích zvířat plánují koupit svým mazlíčkům vánoční překvapení, většinou v ceně do 200 korun.

„Téměř dvě třetiny Čechů mají nějaké domácí zvířátko a většinou ho považují za dalšího člena rodiny. Svědčí o tom i náš předvánoční průzkum, který ukázal, že osm z deseti majitelů domácích mazlíčků se jim chystá koupit pod stromeček nějakou drobnost nebo něco na zub,“ říká Josef Jehlík, manažer věrnostního programu Bene+ společnosti GE Money Bank.

Co ale mazlíčkům pořídit, abychom jim naším dárkem spíš neublížili? "Pejska můžeme na Vánoce nebo u jiných slavnostních příležitostí obdarovat optimálně nějakou hračkou nebo pamlsky. Můžeme vybrat dva druhy pamlsků – buď klasické odměňovací, nebo žvýkací. Odměňovací by měl pejsek dostávat za odměnu, když udělá něco správně. Žvýkací pomáhají odstraňovat zubní plak a kámen, čímž snižují zápach z tlamy. Výhodou je, že pejska hodně baví a dokážou ho zabavit i na delší čas," říká odborník na psí výživu Martin Pučálka z Krmiva-pucalka.cz.

Tipy na dárky najdete v galerii:

Pod stromeček konzerva i nové hračky

A jak bude vánoční překvapení pro čtyřnohé členy rodin nejčastěji vypadat? Převážná většina mazlíčků dostane nějaký pamlsek a každý druhý se může těšit na novou hračku. Polovina dárců vánoční překvapení zabalí, položí pod stromeček a nechá mazlíčka, aby si ho sám vyčenichal.

Ostatní raději svému miláčkovi dárek předem rozbalí. Co se týče vánočního hodování, šest domácích zvířátek z deseti dostane o svátcích běžnou stravu jako každý jiný den. Třetina si naopak polepší a může se těšit například na konzervu nebo jinou dobrotu.