Někdo to rád horké: Co třeba slivovice s čokoládou?
Zahřejte se netradičními horkými nápoji! Slivovice s čokoládou, griotka s grepem a whisky se zázvorem – to vše – a mnohem víc – horké a hřejivé. Ty nejlepší horké drinky s kapkou alkoholu pro letošní zimu!
Hot Irish Ginger
Jameson Irish GingerAutor: archivNic vás tak nezahřeje jako kombinace whiskey a zázvoru. Dopřejte si nejjemnější whiskey Jameson v lahodném zázvorovém čaji s medem a citronem a ubraňte se virózám!
Potřebujete:- 3 cl Jameson whiskey
- šťávu z 1/8 citronu
- 1 čajovou lžičku medu
- zázvorový čaj (např. Ahmad Tea)
- na ozdobu – kandovaný zázvor s cukrem
Postup:
Do šálku nalijte odměřené množství Jameson whiskey, přidejte citronovou šťávu a lžičku medu. Vše zalijte připraveným zázvorovým čajem. Na závěr šálek dozdobte kandovaným zázvorem.Horký višňový punč
Horký višňový punč drinkAutor: DynybylNečekané spojení griotky, žitné a ananasového džusu vede k jedinečné chuti našeho punče.
Potřebujete:- 4 cl Dynybyl Griotte likér
- 2 cl Dynybyl Staročeskou žitnou
- 5 cl ananasového džusu
- celou skořici, pomeranč, citron
Postup:Všechny ingredience ohřejeme v konvičce nebo přímo ve skle na horké nápoje a nakonec doplníme skořicí, pomerančem a citronem.
Kořeněná horká čokoláda se slivovicí
Kořeněná horká čokoláda se slivovicíAutor: Náš gruntLahodná horká čokoláda, která vás nakopne a zahřeje i v arktických mrazech.
Potřebujete:- 1 tabulka hořké čokolády s kakaovými boby
- 2 až 3 lžičky cukru
- ½ lžičky perníkového koření
- 150 ml plnotučného mléka
- 50 ml slivovice Žufánek
Postup:Nejlépe v hrnci s dvojitým dnem rozpustíme na velmi mírném ohni čokoládu, přimícháme mléko, cukr, koření a za stálého míchání dovedeme až téměř k varu. Poté dochutíme, odstavíme a vmícháme slivovici (pouze pro dospělé). Podáváme v malých hrníčcích na kávu, posypané hořkou čokoládou nebo kakaem.
Višňový grog
Višňový grogAutor: DynybylLahodné spojení griotky a vodky prohřeje i ty nejmrazivější dny.
Potřebujete:- 4 cl Dynybyl Griotte likér
- 2 cl Nordic Ice vodky
- 1 cl čerstvé citronové šťávy
- horká voda
- plátek pomeranče
Postup:Všechny ingredience nalijeme do sklenice na horké nápoje a zalijeme horkou vodou. Nakonec zdobíme plátkem pomeranče a dosladíme dle chuti.
Horký Baron – hruška
Horký baron s příchutí hruškyAutor: Grand Cru Restaurant & BarFamózní kombinace hruškového destilátu a zázvorového likéru.
Potřebujete:
- 50 ml hruškovice (např. Baron Hruška)
- 20 ml Belvoire Ginger Cordial
- 130 ml horké vody
- Ozdoba: zázvor, křížala – jablko
Postup:
Do připravené skleničky na horké drinky nadávkujeme všechny suroviny a zalijeme vařící vodou. Skleničku ozdobíme zázvorem, limetou a sušeným jablkem (křížalou).
Lahodná chuť hruškového destilátu se výborně doplňuje se štiplavou chutí zázvoru.Hot Mint drink
Hot mint drinkAutor: DynybylVyzkoušejte horký nápoj se svěží chutí máty, který v sobě ukrývá osvěžující energii a sílu.
Potřebujete:- 4 cl likéru Dynybyl Peprmint
- 15 cl růžového grapefruitového džusu
- plátek grapefruitu
- hřebíček nebo badyán
Postup:Do sklenice na horké nápoje nalijte likér Dynybyl Peprmint, vložte plátek grepu a přes něj sklenici dolijte svařeným džusem s hřebíčkem nebo badyánem.
Teplý štrúdl
Teplý štrúdl drinkAutor: DynybylJednoduchý recept, který připomene vůni příjemného nedělního odpoledne u babičky.
Potřebujete:- 4 cl Dynybyl Staročeské žitné
- 15 cl jablečného džusu
- celou nebo mletou skořici
- můžeme doplnit i rozinky
Postup:Všechny ingredience ohřejeme v konvičce nebo přímo ve skle na horké nápoje a nakonec doplníme skořicí.
Gingerpol
GingerpolAutor: MetropolNeobvyklá kombinace hořkosladké a pikantní chuti probudí vaše smysly.
Potřebujete:- 4 cl Metropol Bianco
- 1 dl vody
- čerstvý zázvor, cukr
Postup:
Do varného skla dáme 2 kolečka čerstvého zázvoru, lžičku cukru, Metropol Bianco a svaříme.