Pátek 22. listopadu 2024
Svátek slaví Cecílie, zítra Klement
Oblačno, sněžení 2°C

Někdo to rád horké: Co třeba slivovice s čokoládou?

  • Není nic lepšího než si v chladném dni dopřát horké pití s trochou alkoholu.
    12. prosince 2014 | 06:00

    Zahřejte se netradičními horkými nápoji! Slivovice s čokoládou, griotka s grepem a whisky se zázvorem – to vše – a mnohem víc – horké a hřejivé. Ty nejlepší horké drinky s kapkou alkoholu pro letošní zimu!

  • Hot Irish Ginger


     
    Jameson Irish Ginger
    Autor: archiv

    Nic vás tak nezahřeje jako kombinace whiskey a zázvoru. Dopřejte si nejjemnější whiskey Jameson v lahodném zázvorovém čaji s medem a citronem a ubraňte se virózám!
     
    Potřebujete:

    • 3 cl Jameson whiskey
    • šťávu z 1/8 citronu
    • 1 čajovou lžičku medu
    • zázvorový čaj (např. Ahmad Tea)
    • na ozdobu – kandovaný zázvor s cukrem

     
    Postup:
    Do šálku nalijte odměřené množství Jameson whiskey, přidejte citronovou šťávu a lžičku medu. Vše zalijte připraveným zázvorovým čajem. Na závěr šálek dozdobte kandovaným zázvorem.

  • Horký višňový punč


    Horký višňový punč drink
    Autor: Dynybyl

     

    Nečekané spojení griotky, žitné a ananasového džusu vede k jedinečné chuti našeho punče.

    Potřebujete:

    • 4 cl Dynybyl Griotte likér
    • 2 cl Dynybyl Staročeskou žitnou
    • 5 cl ananasového džusu
    • celou skořici, pomeranč, citron


    Postup:

    Všechny ingredience ohřejeme v konvičce nebo přímo ve skle na horké nápoje a nakonec doplníme skořicí, pomerančem a citronem.

  • Kořeněná horká čokoláda se slivovicí


    Kořeněná horká čokoláda se slivovicí
    Autor: Náš grunt

    Lahodná horká čokoláda, která vás nakopne a zahřeje i v arktických mrazech.

    Potřebujete:

    • 1 tabulka hořké čokolády s kakaovými boby
    • 2 až 3 lžičky cukru
    • ½ lžičky perníkového koření
    • 150 ml plnotučného mléka
    • 50 ml slivovice Žufánek


    Postup:

    Nejlépe v hrnci s dvojitým dnem rozpustíme na velmi mírném ohni čokoládu, přimícháme mléko, cukr, koření a za stálého míchání dovedeme až téměř k varu. Poté dochutíme, odstavíme a vmícháme slivovici (pouze pro dospělé). Podáváme v malých hrníčcích na kávu, posypané hořkou čokoládou nebo kakaem.

  • Višňový grog


    Višňový grog
    Autor: Dynybyl

    Lahodné spojení griotky a vodky prohřeje i ty nejmrazivější dny.

    Potřebujete:

    • 4 cl Dynybyl Griotte likér
    • 2 cl Nordic Ice vodky
    • 1 cl čerstvé citronové šťávy
    • horká voda
    • plátek pomeranče


    Postup:

    Všechny ingredience nalijeme do sklenice na horké nápoje a zalijeme horkou vodou. Nakonec zdobíme plátkem pomeranče a dosladíme dle chuti.

  • Horký Baron – hruška



    Horký baron s příchutí hrušky
    Autor: Grand Cru Restaurant & Bar

    Famózní kombinace hruškového destilátu a zázvorového likéru.


    Potřebujete:

    • 50 ml hruškovice (např. Baron Hruška)
    • 20 ml Belvoire Ginger Cordial
    • 130 ml horké vody
    • Ozdoba: zázvor, křížala – jablko


    Postup:
    Do připravené skleničky na horké drinky nadávkujeme všechny suroviny a zalijeme vařící vodou. Skleničku ozdobíme zázvorem, limetou  a sušeným jablkem (křížalou).
    Lahodná chuť hruškového destilátu se výborně doplňuje se štiplavou chutí zázvoru.

  • Hot Mint drink


    Hot mint drink
    Autor: Dynybyl

    Vyzkoušejte horký nápoj se svěží chutí máty, který v sobě ukrývá osvěžující energii a sílu.

    Potřebujete:

    • 4 cl likéru Dynybyl Peprmint
    • 15 cl růžového grapefruitového džusu
    • plátek grapefruitu
    • hřebíček nebo badyán


    Postup:

    Do sklenice na horké nápoje nalijte likér Dynybyl Peprmint, vložte plátek grepu a přes něj sklenici dolijte svařeným džusem s hřebíčkem nebo badyánem.

  • Teplý štrúdl


    Teplý štrúdl drink
    Autor: Dynybyl

    Jednoduchý recept, který připomene vůni příjemného nedělního odpoledne u babičky.

    Potřebujete:

    • 4 cl Dynybyl Staročeské žitné
    • 15 cl jablečného džusu
    • celou nebo mletou skořici
    • můžeme doplnit i rozinky


    Postup:

    Všechny ingredience ohřejeme v konvičce nebo přímo ve skle na horké nápoje a nakonec doplníme skořicí.

  • Gingerpol


    Gingerpol
    Autor: Metropol

    Neobvyklá kombinace hořkosladké a pikantní chuti probudí vaše smysly.

    Potřebujete:

    • 4 cl Metropol Bianco
    • 1 dl vody
    • čerstvý zázvor, cukr


    Postup:
    Do varného skla dáme 2 kolečka čerstvého zázvoru, lžičku cukru, Metropol Bianco a svaříme.

     




Klíčová slova:  horké nápoje, vánoce, slivovice, čokoláda
Diskuse ke článku
.