Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nestihla jste si umýt vlasy? Tyhle jednoduché účesy vás zachrání!

Tentokrát vám zpěvačka Mista ukáže, jak si vytvořit jednoduchý účes, když máte mastné vlasy.
2. října 2014 | 12:00

Snad každá žena už zažila situaci, že si ráno nestíhá umýt vlasy. Co vymyslet, aby vlasy vypadaly krásně i neumyté a trvalo to co nejkratší dobu? Právě tento problém vyřeší nový díl MistaFashion, kde vám zpěvačka Mista společně s Lenkou Jakubovou, top stylistkou ze Salonu Petra Měchurová, ukáže tři jednoduché účesy, které si učešete za 3 minuty.


Nejjednodušším pomocníkem je suchý šampon. Dnes už jsou suché šampony voňavé a účinné. Stačí si je nastříkat na pokožku hlavy a kořínky, nechat dvě minuty působit a vyčesat. Bojíte se, že budete mít po použití suchého šamponu šedivý nádech ve vlasech? To už je dávno minulostí. Dnes se dají koupit šampony v barvě vašich vlasů a ještě k tomu krásně zakryjí odrosty i šediny. Po nanesení suchého šamponu můžeme přejít k rychlému stylingu.

Jednoduché copánky

Oddělte si vlasy, které vám lemují obličej, a na každé straně pěšinky uchopte těnky pramen. Z každého pramene si zapleťte jednoduché copy ze tří částí. Ještě předtím, než copánek upevníte průsvitnou gumičkou, si jednotlivá oka povytahujte, aby copánek působil ležérněji. Přeložte copy přes sebe a vzadu upevněte sponkami. Zbavíte se tak jednoduše mastné nebo neposedné ofiny a vytvoříte pěkný čelenkový efekt i bez použití čelenky.

Tentokrát vám zpěvačka Mista ukáže, jak si vytvořit jednoduchý účes, když máte mastné vlasy.
Autor: archiv

Nízký drdol

Tento účes možná vypadá složitě, ale přitom je to jeden z nejjednodušších účesů vůbec. Upleťte si na straně klasický cop ze tří částí a zagumičkujte. Když ho budete mít hotový, začněte cop obtáčet kolem jeho osy tak, aby vám vznikl pěkný drdol. Konec culíku zastrčte pod horní vlasy v drdolu a připevněte sponkou. Krásny a přitom jednoduchý účes je na světě.

Gumičkový culík

Udělejte si nízký culík na straně. Nad gumičkou si prsty vytvořte dírku, skrz kterou celý culík převlečete. Další průsvitnou gumičku si dejte na culík o něco níže a celý postup opakujte. Čím máte delší vlasy, tím více vzorů si můžete na culíku vytvořit. Tento účes ale vypadá krásně i na kratších, či polodlouhých vlasech.

Přesný postup těchto jednoduchých účesů najdete ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Používáte suchý šampón?
67,9%
32,1%
Děkujeme za Váš hlas!
212 hlasů
100 hlasů