Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 tipů, jak díky líčení omládnout o deset let

  • 25. září 2014 | 06:00

    Líčení je jako oblékání, může vám pomoci k hvězdnému vzhledu a zamaskovat váš skutečný věk nebo vás naopak doslova potopit. Máme pro vás 7 triků vizážistů, které vykouzlí mladistvý, svěží a hlavně okouzlující vzhled, nikdo přeci nemusí na první pohled poznat, jaký je váš věk.

  • Hydratujte jako o život

     

    Vyzkoušejte Eucerin denní krém proti vráskam Hyal-Urea pro velmi suchou pleť, 599 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firmy
    Mladá pleť je především "šťavnatá". Jelikož ale s přibývajícím věkem začíná pokožka vysychat a vytvářet vrásky, je potřeba jí hydrataci dodávat. Ideálně pomocí hydratačních krémů s obsahem zázračné kyseliny hyaluronové. Pokud chcete, aby váš make-up a hlavně vzhled vypadal po celý den svěže a mladistvě, pak určitě nepodceňujte právě hydrataci. Na pružné hydratované pleti nejsou tolik patrné vrásky, které by make-up ještě zvýraznil.
  • Omládněte přes noc

     

    Vyzkoušejte Inlight Bio balzám proti vráskám, 2065 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Co byste s prvními vráskami rozhodně neměla podceňovat, je schopnost pleti regenerovat přes noc. Po důkladném odlíčení použijte pleťové sérum, které má spoustu aktivních látek, které mají šanci se během noci do pokožky vstřebávat a na něj ještě výživný balzám, který vaši pleť přes noc hydratuje a nadopuje ji vitaminy, které vaše pleť potřebuje, aby vydržela déle mladá.
  • Naučte se pracovat s korektorem

     

    Vyzkoušejte Inglot AMC Rozjasňující korektor 450 Kč koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: archiv firem
    Jen málokterá žena se může pyšnit opravdu bezchybnou pletí, ty ostatní se snaží za každou cenu všechny nedokonalosti co nejlépe zamaskovat. Někdy jsou ale maskovací manévry spíše ke škodě než k užitku. Nepovedené líčení má často na svědomí výběr nevhodných produktů, zejména co se týká korektoru a make-upu. Často totiž zbytečně saháme po tuhých a hutných přípravcích, u kterých máme pocit, že lépe zamaskují problémy pleti. Pravda je ale na opačné straně, mnohem lépe vám poslouží tekuté korektory, které nanášejte v několika vrstvách. Vypadají přirozeněji a nestahují pokožku.
  • Rozlučte se s pudrem

     

    Vyzkoušejte Oriflame rozjasňující perly Dreamy Moments 529 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: Archiv firem
    Matný obličej začíná být z módy a do ní se naopak dostávají rozjasňovače všeh druhů. Pokud potřebujete líčením ubrat nějaký ten rok, je tento trend to pravé pro vás. Příliš mnoho pudru, který si navíc nanášíte několikrát za den, totiž vytváří „chlupatý“ a hlavně plochý vzhled pleti, na které se neodráží světlo. Žena tak vypadá mnohem starší, než ve skutečnosti je. Sypký pudr tedy používejte jen na lehké poprášení po nanesení make-upu, namočte štětec do pudru a několika klepnutími o ruku z něj přebytečné množství prášku vyklepejte. Teprve pak jej naneste, ovšem jen na místa, která se vám mastí. Většinou to je noc, čelo a brada. Líčka nechte přirozeně zářivá.
  • Linkujte

     

    Vyzkoušejte Rimmel Scandaleyes voděodolná gelová oční linka, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pokud se naučíte používat oční linky, dokážete s nimi hotové zázraky. Zatímco tenká černá linka na horním víčku, protáhlá až za vnější koutek dokáže vaše oči opticky zvětšit, tmavé barvy na hraně spodního víčka je zmenší a upozorní na mimické vrásky. Ideální kombinací je tedy tenká tekutá nebo gelová linka na "kočičí oči" a bílá linka na hranu spodního víčka, která prozáří váš pohled.
  • Vsaďte na růžovou

     

    Vyzkoušejte Sleek trio krémových a pudrových tvářenek odstín Pink Lemonade, 319 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Ne nemusíte se líčit růžovou rtěnkou a používat sladké oční stíny, růžová patří na lícní kosti. Ať je vám dvacet nebo padesát, neostýchejte se sáhnout po přirozeně růžové tvářence, jako když vám tváře zčervenají chladem. Taková barva vypadá svěže, mladistvě a hlavně přirozeně a dokáže rozzářit celý obličej. Zkuste sáhnout po krémové tvářence, která vás nevysuší a můžete ji navíc nanést také na horní víčka, takže budete vypadat jako byste právě vstala z postele.
  • Zahoďte tmavé rtěnky

     

    Vyzkoušejte Artdeco High Performance Lipstick, 389 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Uznáváme, že barevné rtěnky vypadají skvěle, ale pokud není vaše pusa v dobré kondici, nikdy to nebude vypadat perfektně. Nejdůležitější je hydratace, díky které bude pokožka rtů pevná a hlavně pružná. Čím světlejší barvu pak na rty použijete, tím mladistvěji budete působit. Pokud je vám přes třicet, zapomeňte na experimenty a vsaďte na tóny červené, starorůžové nebo tělové. Skvěle také vypadá efekt zulíbaných rtů, kterého docílíte použitím tvářenky na rty, kterou přetřete bezbarvým leskem. Jedinou výjimku pak tvoří klasická červená v odstínu, který sedí barvě vaší pleti, vlasů i zubů.

Autor: red
Diskuse ke článku
.