Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poradíme vám, jak pomocí jednoduchého líčení opticky zvětšit oči!

Tentokrát vám zpěvačka Mista ukáže, jak si líčením zvětšit oči a rozzářit obličej.
25. září 2014 | 12:00

Každá z nás má svou denní rutinu líčení a své zaběhnuté zvyky. Někdy ale stačí jenom trochu pozměnit techniku líčení a za stejný čas dosáhnete dvojnásobného efektu. Zpěvačka Mista vám ukáže, jak si udělat krásné denní líčení, při kterém si opticky zvětšíte oči a rozjasníte celý obličej.



Oční stíny

Líčení dokáže divy. Vědí o tom i světové celebrity, které byste nepoznaly, kdyby jste je potkaly na ulici nenalíčené. Proč to tedy nevyužít a nenaučit se od nich pár skvělých triků? K tomu, abyste si zvětšily oči a prozářily obličej  stačí skutečně málo. Kde začít? Poté, co si na obličej nanesete make-up nebo BB krém, aplikujte tělový oční stín na horní pohyblivé víčko. Do záhybu horního víčka naneste tmavší matný oční stín, ideálně tmavohnědý. Vraťte se zpět k tělovému stínu a aplikujte ho i na spodek horního pohyblivého víčka. Zjemníte tak přechody a tmavý stín pěkně vystínujete. Důležité je nenanášet tmavý stín na celé oko, protože pak by nám oko pod nánosem tmavé barvy zaniklo.

Oční linka

Černou oční linku naneste těsně nad horní řasy a konec linky směřujte nahoru, aby se oko opticky otevřelo. Když byste linkou lemovaly tvar oka a ukončily ji směrem dolů, tak by se oko opticky zavřelo a zmenšilo. Do vnitřní spodní části oka naneste pomocí tužky bílou linku a klasickou tmavohnědou tužkou nakreslete linku až pod spodními řasami. Díky tomuto triku a bílé barvě se vám oko prozáří a opticky zvětší. Tmavou spodní linku jemně rozmažte do ztracena pomocí prstů.

Tentokrát vám zpěvačka Mista ukáže, jak si líčením zvětšit oči a rozzářit obličej.
Autor: archiv


Řasenka

Řasenku naneste hlavně k vnějším koutkům oka a to z toho důvodu, aby se tvar oka protáhl. Řasenkou zvýrazněte i spodní řasy, tentokrát rovnoměrně.

Obočí

Obočí má velký vliv na vzhled celého obličeje. Ideální je obočí opticky mírně nadzvednout, aby nám vytvořilo dojem otevřeného prostoru. Na obočí naneste matný oční stín v barvě vašich vlasů a na místě, kde máte hrot obočí, ho mírně protáhněte. Pod obočí naneste bledě béžový perleťový stín, aby vám oči prozářil a hezky otevřel.

Přesný návod líčení se naučíte ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Líčíte se pravidelně?
70,5%
29,5%
Děkujeme za Váš hlas!
186 hlasů
78 hlasů