Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zimní královna: Buďte IN s trendy ledovým líčením

18. prosince 2013 | 11:30

Stalo se něco neuvěřitelného! Klasické kouřové stíny pomalu začínají vycházet z módy a nahrazuje přirozený "šťavnatý" look. Na vánoční nebo silvestrovskou párty je ale povoleno se odvázat a vytvořit skutečně výrazné líčení. A pokud chcete vypadat jako ledová královna, zvolte líčení v tónech zmrzlých jezer a jinovatky.

Make-up

Základem bezchybného ledového líčení je samozřejmě bezchybný make-up. Zvolte si ten nejsvětlejší odstín, který sedí vaší pleti. Aplikujte jej ideálně plochým kabuki štětcem a pořádně ho zapracujte do pleti. Kruhy pod očima i drobné nedostatky pleti zamaskujte korektorem a make-up fixujte transparentním pudrem.

Pearl Enegy make-up base, Dermacol, 269 Kč
Autor: archiv firem
Nezapomeňte také pleť před líčením hydratovat krémem a aplikovat bázi pod make-up, aby vám líčení vydrželo bezchybné celý večer a dlouho do noci.

Tip redaktorky: Výbornou bázi za rozumnou cenu seženete i v drogerii. Stačí jen zapátrat po české značce Dermacol.

Oči

Naprostým základem je samozřejmě báze pod oční stíny, která je udrží tam kde mají být, zvýrazní barvu stínů a zabrání jejich usazování v ohybech víčka.

Mono oční stíny odstín 31, MUA, 44 Kč
Autor: archiv firem
Na celé víčko naneste nejsvětlejší modrý, nebo bíle perleťový stín jako podklad. Nebojte se ho pomocí úzkého štětce dostat i k vnitřnímu koutku oka - váš pohled se tak znatelně rozzáří.

Stejným způsobem jako při malování kouřových stínů naneste od poloviny víčka směrem k vnějšímu koutku výrazný, studený modrý stín, který právě u vnějšího koutku vymalujte směrem nahoru k obočí a opatrně rozetřete do ztracena. Ledově modrá by měla být nejvýraznější zhruba v druhé třetině očního víčka.

Báze pod oční stíny, ARTDECO, 209 Kč
Autor: archiv firem
Výrazný modrý stín naneste lehce také podél linie spodních řas. Spodní hranu oka (tzv. waterline) obtáhněte bílou oční linkou, kterou naneste také do vnitřního koutku oka a jemně protáhněte zhruba do první třetiny víčka. Dosáhnete perfektního orámování, které bude působit velmi jemně.

Tip redaktorky: Naprosto bezkonkurenční bázi pod oční stíny vyrábí Artdeco. Spotřebovala jsem už asi 3 kalíšky a nikdy nechci jinou.

Obočí

Transparentní pudr Face Magnet, POP, www.asos.com, cca. 550 Kč.
Autor: archiv firmy

Pro tento styl líčení je ideální obočí trošku potlačit. Pomocí štětce na obočí ho jemně vybarvěte bílým stínem nebo pudrem. Opět ale platí, že méně je více!

Tip redaktorky: Zapomeňte už na přílišné vytrhávání - nechte své obočí přirozeně růst do tvaru, který vašemu obličeji stejně sluší nejvíc a pouze ho upravujte.

Tváře

Tvářenka Blush, odstín Mata Hari, Nars, www.asos.com, cca. 720 Kč.
Autor: asos.com
Ledová královna musí neustále vypadat, jako by právě přišla do místnosti z velkého mrazu. Zdravě narůžovělá líčka jsou proto absolutní nezbytnost.

Pamatujte, že celý look by měl být velmi světlý, takže fialové, červené a broskvové tvářenky jsou tabu. Místo toho sáhněte po klasické růžové. Čím světlejší a studenější odstín, tím lépe.

Tvářenka v kombinaci matného i třpytivého odstínu, Clarins, 880 Kč
Autor: archiv firmy
Tváře by měly být zvýrazněné opravdu nenápadně. Usmějte se na sebe do zrcadla a špičkou štětce na tvářenku ji naneste od vrcholu lícní kosti zhruba do dvou třetin ve směru ke kořeni nosu. Linie tvářenky by tak měla kopírovat vaše líčka, která se zvednou právě když se usmějete.

Tip redaktorky: Pudrovou tvářenku nanášejte až na přepudrovaný obličej a opravdu v malém množství. Ostré kontury pak rozetřete do ztracena pomocí štětce, který jste před tím použila na pudr.

Rozjasnění

Tekutý rozjasňovač High Beam, Benefit, 449 Kč
Autor: archiv firem
Skutečně zářivý look vám zaručí šikovné použití rozjasňovače. Naneste ho na hranu lícní kosti, těsně pod obočí a doprostřed mezi nos a horní ret.

Tip redaktorky. Zkoušela jsem všemožné typy rozjasňovačů a všem bez debat kraluje tekutý High Beam od Benefit. Nanáším ho až na pudr, zapracovávám pomocí štětce nebo prstů a výsledek je dokonalý. Očekávejte pouze lehký lesk, bez zbytečných třpytek.

Rty

Dlouhotrvající lesk, Clinique, 477 Kč.
Autor: archiv firem
Také rty by měly být trochu potlačené a lehce růžové. Namísto růžově perleťové ale volte spíš starorůžovou. Rty před nanesením rtěnky velmi jemně zvýrazněte konturovací tužkou v naprosto stejném odstínu a poté vybarvěte světlou rtěnkou.

Tip redaktorky: Pro dosažení skutečně ledového efektu můžete rty uprostřed velmi lehce přepudrovat a poté přetáhnout bezbarvým leskem na rty.

Autor: Brigita Zemen