Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Líčení na vánoční večírky: Inspirujte se lookem slavných hereček

  • Perfektní líčení ve stylu těchto hollywoodských krásek z vás udělá hvězdu večírku
    4. prosince 2013 | 07:00

    Čas vánočních večírků se kvapem blíží a my jsme se rozhodly, že vás v tom nenecháme. Zapomeňte na přeplácané barvy a záplavy třpytek a vyražte na party v jednom z ikonických stylů těchto krásných slavných žen. Zaručujeme vám, že budete nepřehlédnutelná.

  • Rudé rty Scarlett Johansson

    Scarlett Johansson
    Autor: shutterstock.com
    Vedle umírněnějšího "šťavnatého" líčení s narůžovělými tvářemi a lesklými rty se Scarlett Johansson už dlouho drží modernizovaného, avšak stále ikonického looku sexsymbolu Marilyn Monroe.

    Jeho základem jsou přesně orámované rudé rty a dokonale bezchybná pleť. Pro tento styl líčení proto použijte podkladovou bázi pod make-up, krémový korektor a na závěr tvář přepudrujte, aby se neleskla. Volte spíše světlejší odstín, ovšem vždy tak, aby odpovídal tónu vaší pleti.

    Protože rudé rty jsou velmi výrazné, je potřeba nalíčit oči jen velmi decentně. Bohatě stačí, když víčka při líčení pouze jemně přetřete make-upem, abyste je sjednotila se zbytkem tváře. Dovolený je také matný slonovinový stín, který váš pohled přirozeně rozzáří.

    Naprostou nezbytností jsou ovšem tenké linky ve tvaru kočičích očí, tedy jemně zvednuté u vnějšího koutku oka. Řasy natočte a přetáhněte prodlužující řasenkou, která jednotlivé řasy oddělí. Pokud chcete použít řasy umělé, volte jen jednotlivé trsy a spíše jen do vnějšího koutku, aby vám vytvořily smyslný mandlový tvar očí.

  • Kouřové oči Kim Kardashian

    Kim Kardashian
    Autor: shutterstock.com
    Nude rty a výrazné kouřové oči sluší každé barvě vlasů i každému odstínu pleti. Pochopila to i Kim Kardashian, která si tento styl líčení velmi oblíbila.

    Pro dokonalé kouřové líčení nezbytně potřebujete dvě věci - podkladovou bázi pod oční stíny a kosmetický štětec na oční stíny. S aplikátorem totiž nikdy nedocílíte právě onoho žádaného kouřového efektu.

    Také potřebujete dva odstíny očních stínů ve stejné barvě. Ideální je světlá a tmavě šedá, ale kouřové líčení bez problémů vykouzlíte i s hnědou či fialovou. Světlý stín naneste po celém víčku, tmavší pak zhruba do jedné třetiny od vnějšího koutku oka.

    Pomocí špičky štětce potom naneste tmavší stín i do ohybu víčka a jemně rozetřete kontury. Na závěr použijte zhušťující řasenku a nakreslete tenkou černou linku podél linie horních řas.

    Protože takto nalíčené oči jsou velmi výrazné, rty přetřete pouze leskem, nebo rtěnkou v nude odstínu.

  • Nebesky dlouhé řasy Evy Longorie

    Eva Longoria
    Autor: shutterstock.com
    Ať už se nalíčí jakkoliv, jedno se na "zoufalé manželce" Evě Longoria nikdy nemění - neskutečně dlouhé řasy.

    Oči jako mrkací panenka samozřejmě nevykouzlíte pouze s řasenkou, byť se vám kosmetické firmy snaží vnutit opak. Na pomoc si zkrátka nutně musíte vzít umělé řasy. Manipulace s nimi je poměrně snadná, ale musíte vědět, jak na to.

    Řasy si nejprve zkraťte na délku vašich víček. Pamatujte přitom, že byste je měla začít lepit kousek on vnitřního koutku, aby nevypadaly nepřirozeně. Lepidlo na řasy nejprve naneste a pak chvíli počkejte - na vzduchu se mírně zatáhne a po nanesení drží řasy tam, kde je potřebujete.

    I umělých řas se snažte, aby nebyly příliš dlouhé nebo přehnaně husté. Namísto svůdného pohledu byste totiž mohla působit jako uprchlá z cirkusu. Klidně si je ale dovolte s výraznější rtěnkou, například v teplých odstínech rudého vína, nebo švestek.

  • Metalické stíny Kristen Stewart

    Kristen Stewart
    Autor: shutterstock.com
    Kristen Stewart se možná tváří, jako by ji vůbec nic na světě nezajímalo, je ale vidět, že nejnovější kosmetické trendy sleduje velmi pečlivě.

    Z těch posledních si Kristen velmi oblíbila metalické stíny v zářivě zlatých i teple bronzových odstínech a doplňuje je výrazným černým orámováním, na které jsme u ní zvyklí.

    Tento styl líčení bude slušet především ženám s velmi světlou pletí a jemným obličejem - dodá mu totiž na dramatičnosti a stylu. Na oční víčka použijte podkladovou bázi, abyste třpytivé stíny v kovových tónech udržela na svém místě po celý večer. Nebojte se je klidně protáhnout i mírně nahoru, za vnější koutek oka.

    Podél linie horních řas pak naneste tenkou černou linku, ideálně gelovými linkami, které jsou nejvíce pigmentované. Pod spodní řasy použijte černý stín a tužkou na oči vykreslete spodní hranu víčka, takzvanou waterline.

    Na rty volte nude odstíny s hnědým nebo broskvovým podtónem pro bronzové líčení. Po broskvových nebo růžových nude odstínech pak sáhněte v případě zlatých očních stínů.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.