Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Není rtěnka jako rtěnka: Vyberte si ten správný odstín

6. ledna 2014 | 09:04

V kosmetické taštičce každé ženy by neměla chybět rtěnka. Ať už ji budete používat denně nebo jen na slavnostní příležitosti, výběru jejího odstínu byste měly přikládat velkou důležitost. Barva, která sluší modelce v reklamě nebo vaší kamarádce, může totiž zrovna na vzhledu doslova ublížit.

Brunetky

Brunetky si mohou dovolit experimentovat s barvami jako je cihlově červená, oranžová, čokoládová nebo se rtěnkami s bronzovými odstíny. Pokud ale nejste majitelkou zoubků bílých jako perličky, pak raději sáhněte po barvách s modrými podtóny, které žlutou barvu zubů opticky stáhnou. Vedle rozhodně nešlápnete se šarlatovou nebo chladivě červenou, která bude v kombinaci s tmavými vlasy působit sofistikovaně.

Cameron Diaz
Autor: Profimedia.cz
Ani tmavá ani blond

Ženy, které mají tzv. špinavé blond nebo světle hnědé vlasy, mají tu výhodu, že si mohou vybírat ze širokého spektra barev rtěnek. Sluší jim studenější odstíny, jako je borůvková, malinová, světle růžová nebo korálově červená, která je opravdu královskou barvou.

Blondýnky

K blondýnkám už odjakživa patří dráždivá červená rtěnka, musí ovšem být v chladných odstínech, které mají modrý podtón ladící se světlou pletí nositelky. Blondýnky, které vsadí na fuchsiovou, růžovou nebo jahodovou, určitě neudělají chybu.

Tatiana Pauhofová
Autor: Profimedia.cz
Zrzky

Zrzky jsou přímo stvořeny pro výrazné rtěnky a rozhodně by se jim neměly vyhýbat. S výraznou barvou vlasů krásně koresponduje malinově červená, borůvková, ale i korálově červená.