Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Kosmetické tipy a triky pro dokonalý vzhled: Díl třetí – líčení rtů

Osvojte si triky, díky kterým získáte svůdné a smyslné rty.
20. září 2013 | 07:00

Na řadě je již třetí díl našeho seriálu o kosmetickým tipech a vychytávkách. Dnes se zaměříme na líčení rtů. Stačí jeden kouzelný tah a vaše ústa se stanou smyslným terčem pro muže. Stačí se jen vyznat ve světě vizážistů.

Jak si vyčarovat plné rty?

Nejen v případě rtů platí, že všechno, co se lekne, působí opticky větší. Také teplé odstíny jako růžová nebo barva šampaňského vyvolávají dojem plnějších rtů. Na tmavé a matné odstíny raději zapomeňte.

Tip: Pořiďte si lesk na rty nebo rtěnku, která podporuje krevní oběh. Vaše rty díky této kosmetické vychytávce získají na objemu.

Jak líčit plné rty?

...
Autor: Shutterstock
Když máte opačný problém a vaše rty se dmou jako po estetickém zákroku, musíte vědět, jak se správně nalíčit, aby vaše rty nepůsobily spíše směšně než svůdně. Oči namalujte jen velmi jemně a přeneste důraz na rty. Koutky  vystínujte tmavou konturovací tužkou a rozetřete ji po rtech do ztracena. Teprve potom naneste rtěnku. Nejvíce vám budou slušet višňové a krvavě rudé odstíny.

Jak docílit zářivého úsměvu?

Nejvíce dolní partii obličeje projasníte svěžím načervenalým nebo humrovým odstínem rtěnky. Tyto barvičky vám pomohou vykouzlit hollywoodský úsměv. Naopak si dejte pozor na rtěnky a lesky na rty s lehce žlutými a pastelově růžovými nádechy, které nepříjemně zvýrazňují nažloutlé zabarvení zubů.

...
Autor: Shutterstock

Je nutné, aby barva rtěnky ladila s tvářenkou?

Ne, není to vůbec nutné. Naopak vaše líčení bude působit harmonicky, když trochu zaexperimentuje. Důležité je obě líčidla směřovat buď k teplým, nebo k chladným odstínům. Například rty v barvě moka a tváře poprášené romantickou růžovou.