Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak vypadat skvěle i když jste nemocná? Máme pro vás 9 triků

I v době nachlazení můžete vypadat dobře
23. září 2013 | 07:00

Teče vám z odřeného nosu, oči máte zarudlé jako králík a spíš než ženu připomínáte chodícího zombíka? Máme pro vás pár triků, jak nemoc zamaskovat a vypadat co nejlépe když už nemůžete zůstat doma v posteli.

1. Neskrývejte ale vyléčte červený nos

Nachlazení a rýma mají za následek nejen to, že se necítíte úplně fit, ale také máte červený a oteklý nos. Make-up a korektor jsou v takovém případě celkem zbytečné, jednak si je stálým smrkáním hned setřete a jednak by ještě více zvýraznily odřený nos. Ideální bude, když přestanete používat klasické papírové kapesníčky, které jsou příliš drsné, a dopřejete si jemné vlhčené ubrousky napuštěné aloe vera. V lékárně si pak kupte klasický jelení lůj a jím si nos po každém vysmrkání namažte. Zarudnutí během několika hodin zmizí.

Porovnaly jsme ty nejkvalitnější krémy na trhu.
Autor: Shutterstock
2. Hydratujte pleť

Během nemoci dochází často k dehydrataci pleti, která je pak suchá, napjatá a zarudlá. Proto je důležité dodávat jí dostatečné množství hydratace a to jak v podobě krémů, tak i dostatečným pitným režimem.

3. Oteklé oči napraví čaj

Díky rýmě a zahleněný můžete mít nateklé a zarudlé oči. V takovém případě jsou skvělým řešením vylouhované pytlíčky černého čaje, které vložte na 10 minut do mrazáku a studené si je přiložte na oči. Úlevu vám poskytnou nejen ráno, ale tuto masku si můžete lehce připravit i během dne v kanceláři.

Oční kapky
Autor: Shutterstock.com
4. Zarudlým očím prospějí kapky

Pořiďte si v lékárně kapky na zarudlé a unavené oči, které vyzmizíkují váš králičí vzhled. Pomohou vám nejen vypadat opět dobře, ale také vás zbaví únavy a bolesti očí, která s nachlazením přichází.

5. Nezvýrazňujte rozpraskané rty

Během nemoci, kdy máte často ucpaný nos a musíte dýchat ústy jsou často vaše rty suché a rozpraskané. Několikrát denně je proto potírejte balzámem na rty s hojivými účinky a rozhodně se vyhýbejte barevným rtěnkám. Barva by nerovnosti a šupinky ještě více zvýraznila. Místo toho je můžete přes balzám potřít transparentním nebo jemně narůžovělým leskem, který jim dodá šťavnatost a vám čerstvější vzhled.

Plochý flat kabuki využijete na nejen na make-up, ale i pudr, tvářenku, rozjasňovač nebo bronzer
Autor: shutterstock.com
6. Zapomeňte na sypký pudr

Než se začnete líčit, dostatečně pleť pod make-up hydratujte. Zvolte k tomu mastnější typ krému, díky kterému bude pleť mnohem vláčnější. Zapomeňte ale na používání sypkého pudru, který by zvýraznil suché šupinky a odřeninky na pokožce a k dokonalému vzhledu by vám rozhodně nepomohl. Místo toho použijte tuhý pudr nebo nemusíte používat nic a ponechat si tak lesklý vzhled, který vám dodá víc svěžesti.

7. Vyhněte se červené barvě a studeným tónům

Červená, modrá a stříbřitě šedivá barva líčení by zvýraznily váš nemocný vzhled, podtrhly by kruhy pod očima i zarudlá místa na obličeji. Proto pro líčení raději volte teplé tóny v broskvové, béžové, hnědé nebo zlatavé barvě.  Oči navíc ve vnitřním koutku rozsviťte bílým stínem nebo měkkou tužkou, odpoutáte tak pozornost od zbytku obličeje.

Už máte svou letní favoritku? My ano.
Autor: Shutterstock
8. Nanášejte řasenku jen na horní víčka

Díky častému kýchání a smrkání vám mohou začít slzet oči a díky tomu se vám začne rozmazávat řasenka. Zabráníte tomu tak, že nebudete nanášet maskaru na dolní víčka.

9. Umyté vlasy jsou základ

Přestože vám není dobře, nezapomínejte na umyté vlasy. V mastných rousech nebudete vypadat dobře, ani když jste zdravá natož v době, kdy vám teče z nosu. Pokud tedy nechcete upoutat pozornost ke svému stavu nemoci, vyfoukejte si vlasy do krásy.