Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak vypadat na fotkách štíhlejší? Rozhodně nikdy neříkejte: "SÝR!"

Heidi Klum společně s dalšími modelkami
1. srpna 2013 | 07:00

Když si prohlížíte na internetu své fotky z předchozí noci nebo z dovolené, už se nikdy nechcete fotit? Jak je možné, že někdy vypadáme o dobrých deset kilo těžší a jindy nám to sluší? Víme, jak zařídit, abyste vypadala stále skvěle. Inspirovali jsme se u celebrit.

Zespodu ne

Jenom doopravdy talentovaní umělci umí pořídit fotku tak, aby zezdola vypadala doopravdy dobře. Je to nejvíce nelichotivý úhel vůbec, který přidává zbytečná kila navíc. Pokud chcete vypadat lépe, poproste přátele, aby fotku pořídili z výšky.

Heidi Klum se fotí jen v rukama v bok
Autor: ČTK, Reuters
Držte se jedné barvy

Pokud víte, že se chystáte na akci, kde se ASI bude fotit, volte oblečení, které vám sedne a sluší. Nejlépe v jedné barvě a spíše přiléhavé, než nařasené.

Ruce v bok!

Také se divíte, proč každá druhá celebrita pózuje s rukama v bok? Totiž paže "připláclé" k tělu rozhodně nikomu nelichotí a vypadají daleko silnější, než ve skutečnosti jsou. Pokud vám ale tento postoj nevyhovuje, snažte se alespoň držet ruce od těla.

Štíhlý "posed"

Fotky vestoje vypadají daleko lépe, ale pokud vás fotograf mermomocí chce zvěčnit v sedě, pamatujte, že je vždy dobré zkřížit kotníky a sednout si pěkně zpříma. Stehna i lýtka budou opticky štíhlejší.

Vlasy dělají hodně

Pokud máte vlasy sepnuté v ohonu nebo drdolu, vždycky dbejte na to, abyste měla vlasy zavázané na temeni.

Kristen Steward má správně uvázaný ohon
Autor: profimedia.cz

Jestliže je totiž schováte tak že nebudou vidět, váš obličej bude vypadat větší než ve skutečnosti je.

Kouzlo bronzu

Na fotkách vypadáte jako ředitelka vápenky? Zkuste bronzový pudr, nebo samoopalovací sprej. Díky zdravé barvě, která lichotí fotkám i naší vizáži, opět platí pravidlo štíhlejšího vzhledu.

Nekřičte "SÝR!"

Kdokoli vysloví tohle nesmyslné slovo, budete vypadat jako veverka. Bez výjimky. Zapomeňte na to a raději se přirozeně usmívejte.

Karolína Kurková v typickém postoji celebrit
Autor: profimedia.cz
Čím dál, tím líp

Vzdálenost se počítá. Totiž zblízka nejenom vyniknou naše nedokonalosti pleti (lejdácky vytrhané obočí, špatně zamaskovaný opar, nebo akné), ale pokud na fotce bude jenom váš obličej, rozhodně nebude vypadat příliš štíhle.

Proměňte se

Dělají to celebrity: Své tělo nastaví k foťáku, jednou nohou vykročí (mírně!) vpřed, a váhu celého těla umístěte na zadní nohu.

Fotky zepředu nás dělají opticky prostornější, ale z boku zakryjete například madla lásky. A jako bonus ukážete vnady.

Komerční sdělení

Chcete vypadat štíhle nejen na fotkách?

Autor: ema