Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vlasy stárnou už po třicítce: Víme, jak je udržet krásné

Vaše vlasy mohou být silné a svěží v každém věku.
14. května 2013 | 10:00

Je to tak: proces stárnutí začíná u vlasů už kolem třicátého roku věku. Patří k němu první šediny, řídnutí, padání i ztráta lesku. To ale není žádný důvod k panice! Abyste své koruně krásy zachovali svěžest a mladistvý vzhled, stačí jen trochu změnit každodenní riruály...

Šetřete šamponem

Pokožka hlavy totiž obsahuje lipidy, které vlasům dodávají sílu, pevnost a lesk - a právě nadměrným užíváním šamponu se jejich počet snižuje. Když se k tomu přidá ještě stárnutí a vysychání pokožky, nevěstí to nic dobrého.

Používejte proto přípravky, které hydratují, uberte na množství, zato přidejte minutu mytí navíc. Právě tolik by mělo stačit, abyste šampon z vlasů důkladně vymyli. Důvod? Jeho zbytky vlasy zatěžují a doslova z nich vysávají lesk.

S mokrými vlasy zacházejte jemně

Zapomeňte na drhnutí ručníkem. Zapomeňte na brutální útoky kartáčem. Své lokny rozčesávejte dřív, než z nich vypláchnete kondicionér. Nejlépe hřebenem s velkými zuby, které jsou dál od sebe, nebo tak zvaným tangle teezerem.

Čím jste starší, tím opatrnější byste měli být při fénování, žehlení a kulmování. Ne, to neznamená vyhodit všechno, co má drát, do koše. Abyste ale předešli vysušení, spálení a následnému krepatění vlasů, nastavte své přístroje vždy na nižší teplotu.

Nevystavujte je tlaku
...
Autor: Facebook.com

Těsně utažené culíky a drdoly si nechte jen na speciální příležitosti. Vlasy se v nich mačkají a lámou, kořínky jsou pod neustálým tlakem a pokožka hlavy nemůže dýchat. Nemusíte ale být hipíci, abyste svému "háru" dopřáli volnost!

Zkuste si uplést třeba trendy rozevlátý cop. Kořínky se tak budou méně namáhat a odmění vás silnými, odolnými kadeřemi. Vlasy navíc budou mít menší sklon k vypadávání. Už žádné ucpané umyvadlo ani smutné pohledy do zrcadla.

Autor: mab