Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

10 tipů pro lesklé vlasy: Pečujte o ně zevnitř i zvenčí!

  • 8. dubna 2013 | 06:00

    Vlasy bývají po zimě suché a unavené. My ženy jim navíc dáváme pořádně zabrat častým fénováním, kulmováním nebo žehlením. Podívejte se na deset tipů, díky kterým budou vaše vlasy opět zdravé a lesklé.

  • Používejte kondicionér

    Kondicionér pro lesk vlasů HairX, Oriflame, 89 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Lesk našim vlasům zajišťují přírodní oleje, které produkuje pokožka hlavy. Častým mytím se tyto oleje ničí. Ideální je mýt si vlasy ob jeden den a kondicionér nechat působit zhruba 5 minut.

    Čím déle kondicionér necháte působit, tím budou vlasy zářivější. Možná máte strach, že vlasy budou působit mastně. Nebojte se: když kondicionér důkladně vymyjete, výsledek bude perfektní!

  • Rozčesávejte mokré vlasy

    Častým česáním se vlasy ničí a vysušují, což vede ke ztrátě lesku. Česejte si vždy jen mokré vlasy. Při důkladném pročesávání kartáčem se přírodní oleje dostanou od kořínků až ke konečkům a vlasy budou zářit.

    Kartáč na mokré vlasy Tangle Teezer, www.krasa.cz, 258 Kč.
    Autor: archiv firmy

  • Šetrně o vlasy pečujte

    ...
    Autor: Shutterstock
    I když vás tlačí čas, vyhněte se fénování těsně po umytí vlasů. Čím více budete vlasy vystavovat intenzivnímu teplu, tím méně vlhkosti si vlasy zachovají a budou působit mdle.

    Nejlepší je vlasy mačkavými pohyby prosušit ručníkem a nechat uschnout vzduchem. Pokud opravdu nestíháme (většina z nás nestíhá určitě denně), nastavte si fén na chladnou teplotu a vlasy prosušte studeným vzduchem.

  • Olejujte


    Pečující olej Beauty Oil, Schauma, 129,90 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Používejte léčebné olejové kůry a spreje. Vitamíny v oleji pomáhají vlasy posílit a dodávají jim lesk. Díky pravidelnému používání budou vaše vlasy hebčí, zdravější a přirozeně zářivé.

    Olej můžete nanášet do mokrých, vlhkých i suchých vlasů. Pro okamžitý efekt ho jemně vetřete jen do konečků. A můžete vyrazit!

  • Pořiďte si správný kartáč


    ...
    Autor: Shutterstock
    Špatný kartáč může vlasy potrhat a zmatnit. Odborníci doporučují investovat do „iontového“ kartáče, který vysílá při česání záporné ionty a ty vlasy hydratují. Pokud vám to přijde jako vyhozené peníze, poraďte se se svým kadeřníkem nebo kadeřnicí, jaký kartáč je pro vaše vlasy nejvhodnější.
  • Pečlivě čtěte obsahy přípravků


    Regenerační šampon Node S, Bioderma, 339 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Při pořízování jakéhokoli vlasového přípravku pečlivě pročtěte jeho složení. Většina stylingových výrobků obsahuje alkohol, který vlasy vysušuje.

    Zkuste najít přípravky s co nejnižším množství alkoholu. Ten je většinou nejméně obsažen v šampónech a kondicionérech, které jsou určeny na posílení vlasů.

  • Omezte lak na vlasy


    Lak pro oslňující lesk Diamond Gloss, Nivea, 94,90 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Pokud neusilujete o účes, jaký má Lady Gaga, snažte se lakovat si vlasy co nejméně. Levné laky na vlasy obsahují složky, které vlasy extrémně vysušují.

    Chcete-li, aby váš účes držel tvar, lehce ho přelakujte, ale nepřehánějte to. Používejte vždy kvalitní produkt, nejlépe takový, který vlasy zároveň chrání a vyživuje.

  • Projezte si cestu k lesku


    ...
    Autor: Shutterstock
    Zdravá a vyvážená strava podpoří lesk vašich vlasů. Strava s vysokým obsahem bílkovin posiluje vlasový keratin, což je dobré nejen pro lesk, ale i pro rychlejší růst vlasů.

    Mezi potraviny bohaté na bílkoviny patří například vajíčka, losos, lněné semínko nebo fazole. Doporučuje se také jíst hodně mrkve, protože karoten dodává vlasům přirozený lesklý pigment.

  • Vyrobte si domácí masku


    Maska na vlasy Mediterraneo, www.almara-shop.cz, 235 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Po domácí masce si budete připadat, jako byste právě opustili kadeřnický salón. Opláchněte čas od času vlasy pivem nebo si vyrobte domácí vlasovou masku z vajíček.

    Nefandíte domácí přípravě? Masku z prospěšných přírodních ingrediencí seženete i v obchodě. Díky takovéto pravidelné péči vaše vlasy získají přirozený lesk.

  • Vodní péče


    ....
    Autor: Shutterstock
    Nedostatek tekutin dehydratuje organismus a tím se vysušují a ničí vlasy. Pravidelný pitný režim pomáhá nejenom udržovat postavu a rozjasňovat pleť, ale také dodává vlasům lesk. Pijte hodně obyčejné vody; ochutit ji můžete třeba šťávou z citrónu.

Klíčová slova:  vlasy, krása, kosmetika, lesk, zdraví, péče, mytí, produkty
Diskuse ke článku
.