Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete být ještě krásnější? Zkuste med! Vyhladí vrásky a zpevní pleť

Med je doslova zázračným kosmetickým pomocníkem. Nahradí většinu chemických produktů.
8. května 2013 | 06:00

Myslíte si, že med je vhodný jen na chleba nebo do čaje? Omyl! Má skvělé účinky na pokožku i vlasy. Zajímá vás, k čemu je dobrý a co s ním? Poradíme vám!

Sladká koupel

Krásná Kleopatra měla prý velmi jemnou a hladkou pokožku, protože se pravidelně koupala v mléce s medem. Zkuste to také! Napusťte si vanu, přidejte do ní litr mléka a skleničku medu. Po 15 minutách hýčkání v blahodárné koupeli bude vaše pokožka hydratovaná a příjemná na dotek.

Přírodní odličovač

Chcete si udělat domácí pleťovou vodu? Smíchejte lžičku medu s citronovou štávou a rozpusťte v hrnku převařené vody. Nechte přírodní odličovač vychladnout a používejte ho každý večer na čištění pleti. Bude pak zářivá a svěží.

...
Autor: Shutterstock
Vyživující masky

Jogurtová s medem
Budete potřebovat žloutek a 150 ml bílého jogurtu. Smíchejte je dohromady a přidejte lžíci medu. Masku naneste na pleť a nechte ji 20 minut působit. Potom důkladně opláchněte vlažnou vodou. Uvidíte, jak budete mít obličej krásně vypnutý a hladký.

Avokádovo-medová
Vydlabejte půlku měkkého avokáda a smíchejte ho s čajovou lžičkou medu a polévkovou lžící tvarohu. Aby hmota rychle nezasychala, přidejte trochu vody. Vymíchejte jemnou kaši a tu aplikujte na pleť. Maska má regenerační, uklidňující, hydratační a zjemňující účinky a je vhodná pro suchou i citlivou pleť. Nechte ji působit maximálně 15 minut. Pokud by vás začal pálit obličej, rychle masku smyjte.

Pasta z medu a skořice pomůže proti akné, ekzému , oparu i jiných kožních problémech.
Autor: profimedia.cz
Sérum proti vráskám

Zkuste nanést večer po odlíčení trochu medu na vrásky v obličeji a nechte ho 10 minut působit. Poté očistěte vatou a už nenanášejte noční krém. Tuto medovou terapii aplikujte jednou týdně - uvidíte, jak bude vaše pleť pružná a vyhlazená.

Med dodá pleti výživu
Autor: shutterstock.com
Kúra na vlasy

Divíte se, že se dá med použít i na vlasy? Ano! Rozpusťte trochu medu s citronovou štávou v teplé vodě a vetřete emulzi do vlasů. Pro lepší účinek použijte zábal z alobalu. Nechte působit deset minut, pak vlasy důkladně opláchněte vlažnou vodou. Budou neuvěřitelně lesklé.

Balzám na rty

Toužíte mít jemné rty? Potřete si je trochou medu. Budou hebké a váš polibek neuvěřitelně sladký.

Lék na stres

Med chutná výborně a nabije vás energií. Jezte celý týden po ránu lžičku medu a určitě zjistíte, že se cítíte lépe. Nebo si dejte medovník - ten slastný pocit se nedá ani popsat…

Autor: dad