Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mladší za pár minut: Tohle líčení vám ubere roky!

7. května 2013 | 14:00

Řekněme si to na rovinu: věčné mládí neexistuje. Stárnutí kůže, padání víček a tvorba vrásek jsou přirozenou součástí života, ne důvodem se stydět nebo se ráno kriticky mračit na zrcadlo. Přesto ale existuje pár triků, které vás omladí. Třeba i o několik let...

OČI

Otevřete a rozzařte

Je to snadné: vynechte spodní linku a soustřeďte se na horní víčko. Linii řas obtáhněte tekutou linkou, kterou na koncích trochu zvedněte - dodá vám to veselejší výraz.

Víčko vymalujte teplým metalickým odstínem, hezky vypadá bronzová, zlatá i jemně třpytivá růžová. Do vnitřních koutků naneste trochu bílého stínu, oči se tak krásně otevřou.

Náš tip: Třpytivá víčka vytvoříte s trojicí stínů Traffic Eye Shadow od Rimmel.

OBOČÍ

Vyplňte a vytvarujte
Tužka na obočí Master Shape, Maybelline, info o ceně v síti drogerií.
Autor: archiv firmy

Jak stárneme, naše vlasy mají sklon řídnout a ztrácet barvu. A to samé platí i pro obočí. Jestli si chcete ubrat pár let, zapomeňte na přehnané vytrhávání nebo malování tenké čárky.

Mladší a přirozenější výraz vám zajistí plné, ale hezky tvarované obočí. "Vyčešte ho kartáčkem a zvýrazněte ho o jeden odstín tmavší tužkou. Opět pročešte a lehce přepudrujte štětcem," radí vizážistka Maybelline Margita Skřenková.

Náš tip: Master Shape od Maybelline, to je z jedné strany tužka a z druhé kartáček. Praktické!

TVÁŘ

Modelujte a projasňujte

Čím vyšší číslo máte v občance, tím více si můžete hrát s modelováním tváře pomocí bronzeru a rozjasňovače. Bronzer vám dodá přirozenější a zdravější opálení než solárko: naneste ho opatrně na čelo, na hřbet nosu a pod lícní kosti.

Rozjasňovačem zase můžete prozářit jablíčka tváří a okolí očí. Vyberte si světlounce růžový nebo broskvový odstín. Nikdy by neměl být bílý ani obsahovat třpytky. Nejdete přece na karneval!

Náš tip: Šikovnou dvojici tvoří rozjasňovač Glow a bronzer Desert Sun, které seženete v Topshopu.

Rozjasňovač Glow, Topshop, www.topshop.com, cca. 280 Kč.
Autor: archiv firmy

Autor: mab