Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Videočlánek: Jak na pigmentové skvrny

25. ledna 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Stále více lidí trápí pigmentové skvrny neboli hyperpigmentace, která byly dříve výsadou především vyšší věkové skupiny. Ovšem v dnešní době hyperpigmentaci najdeme i u mladších věkových kategorií.  Jedná se o nadměrnou tvorbu kožního barviva v pokožce, které způsobuje vznik tmavých skvrn nebo dokonce i ploch, a to nejčastěji v oblasti obličeje, krku, dekoltu nebo rukou.

Vznik pigmentových skvrn

Hyperpigmentace může být vrozená ( např. pihy) nebo i získaná.  Získaná pigmentace vzniká na základě různých faktorů , například v důsledku:

- hormonálních změn (tedy například těhotenství, užívání antikoncepce)

-působením slunečního záření nebo častým opalováním v soláriu.

- ale příčinou mohou být různé choroby nebo se může jednat o vrozenou poruchu pigmentace, která se projeví v souvislosti s vyšším věkem, kdy se začínají tvořit takzvané stařecké neboli jaterní skvrny, které vznikají na základě nedostatečné funkce jater

Na trhu existuje hned několik metod, jak se skvrnami bojovat. Velmi účinný je laserový zákrok, který je ale pro většinu lidí velmi nákladný. Další možností jsou depigmentační krémy, ovšem ne každý se pohybuje v přijatelné cenové hladině, protože ošetřování pigmentových skvrn je dlouhodobé.

Autor: Ryor
 

Jak takovou pleť  pomocí depigmentačního krému RYOR (180 Kč) správně ošetřovat?

Nejprve je nutné pleť správně vyčisti.  Jak jsme už uváděli v jednom z minulých článků, pokud pleť není dobře vyčištěná, aktivní látky se nedostanou přes zanesené póry do pleti. Navíc správné čistění ovlivní až o 40% lepší kvalitu pleti. 

Nejprve večer pleť vyčistíme Dvoufázovou odličovací emulzí (108 Kč) nebo mlékem. Tím odstraníme nečistoty rozpustné v tucích. Následuje dočištění pleti tonikem (87 Kč), čímž odstraníme nečistoty rozpustné ve vodě a glycerinu a pleť zároveň hydratujeme. POZOR! Nezapomeňte, že ráno pleť čistíme pouze tonikem.

Depigmentace

V případě, že chceme se skvrnami bojovat opravdu intenzivně, měli bychom  se zaměřit na dva typy depigmentace .

1) Pomocí chemického peelingu, kdy se pleť bude lehce olupovat.

2) Pomocí depigmentačního krému, kdy se potlačuje a tlumí enzym, který umožňuje tvorbu nadměrného množství pigmentu.

Autor: Ryor

Nejprve na problematická místa aplikujeme Krém s ovocnými kyselinami (123 Kč) z řady Intensive Care, který způsobí, že pleť se bude nepatrně lehce olupovat. Pigmentové skvrny se tedy budou lehce olupovat zvenčí. Pozor, tento krok děláme pouze večer. Pleť, na kterou působí chemický peeling  je logicky citlivější a neměla by se dostat na sluníčko. Naopak přes den je potřeba používat častěji a větší míře i ochranný s vyšším ochranným faktorem krém.

Autor: Ryor

Druhým krokem je samotná aplikace Depigmentačního krému (180 Kč).

 Depigmentační krém naneseme na problematické partie. Ty bývají nejčastěji na místech, kam dopadá nejvíce slunečního záření.  Tedy v oblasti obličeje, dekoltu a na rukou.

Depigmetační krém RYOR obsahuje aktivní komplex tlumící aktivitu enzymu, který zajišťuje tvorbu kožního barviva.  Depigmentační krém je testovaný nejen dermatologicky, ale i klinicky, tedy prostřednictvím lékařských pracovišť.

Na závěr na celou pleť aplikujte vhodný denní nebo noční krém. Na den volíme krém především ochranný, na noc regenerační.

 

Pamatujte si ale, že při depigmentaci je důležité dodržovat několik zásad:

 

1) Úspěch depigmentace tkví hlavně v pravidelné  a intenzivní aplikaci vhodného přípravku, nejlépe 2x denně.

2) Pleť depigmentujeme především v zimě, kdy pleť není ovlivňována slunečními paprsky.

3) Depigmentovaná pleť by měla být přes léto maximálně chráněna nejlépe přípravky  s ochranným faktorem minimálně 50.

4) Depigmentovaná pleť by neměla být znovu vystavována slunečnímu záření, nejvhodnější je stav, kde se tento typ pleti sluníčku definitivně vyhne.  Pamatujte si, že depigmentační krém řeší následky pigmentace, nikoliv příčinu.

 

Pokud si nejste jisti  vhodnými ošetřením, napište nám do bezplatné online poradny na náš blog www.mujryor.cz  a rádi vám s ošetřením poradíme.


V každém případě vám držíme palce a budeme se těšit u dalšího článku!