Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zesvětlete pigmentové skvrny!

Pryč s pigmentovými skvrnami!
8. října 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Podzim je nejlepší období pro nastartování boje s pigmentovými skvrnami. Ovšem velmi důležitá je pravidelnost aplikace, a pokud je to za rozumnou cenu, lze toto pravidlo bez velkých problémů dodržovat. Jedná se totiž o dlouhodobý proces. Co zapříčiňuje vznik skvrn a jak je správně zesvětlovat? Čtěte dále.

Co jsou to pigmentové skvrny neboli hyperpigmentace

Pigmentové skvrny neboli hyperpigmentace trápí stále více lidí, dříve byly výsadou především vyšší věkové skupiny. V dnešní době hyperpigmentaci najdeme i u mladší věkové kategorie.  Jedná se o nadměrnou tvorbu kožního barviva v pokožce, které způsobuje vznik tmavých skvrn nebo dokonce i ploch a to nejčastěji v oblasti obličeje, krku, dekoltu nebo rukou.

Příčiny vzniku pigmentových skvrn

Hyperpigmentace může být vrozená ( např. pihy) nebo i získaná.  K získaným projevům patří pigmentové skvrny vznikající na základě různých faktorů, například v důsledku hormonálních změn (těhotenství, užívání antikoncepce), působením slunečního záření nebo častým opalováním v soláriu. Dalšími faktory mohou být různé choroby, ale vrozená porucha se projeví v souvislosti s vyšším věkem, kdy se začínají tvořit takzvané stařecké neboli jaterní skvrny, které vznikají na základě nedostatečné funkce jater.  

 

Depigmentační krém.
Autor: Ryor

Jak se pigmentových skvrn zbavit

Existuje několik způsobů depigmentace.  Mezi nejúčinnější, ale zároveň nejnákladnější patří laserový zákrok, který má po několika máloošetřeních okamžitě viditelný efekt.

Dalším způsobem je ošetření  pomocí kosmetických depigmentačních přípravků, které se pohybují v různých cenových hladinách. Všechny ale vyžadují pravidelnost jejich použití (aplikací) a pečlivost zákazníka.  

Depigmentační krém RYOR

Vzhledem k vysokým cenám depigmentačních produktů na trhu si zákaznice rozmýšlí koupi takového přípravku, se česká kosmetická firma RYOR rozhodla vytvořit přípravek, který bude vysoce kvalitní, testovaný nejen dermatologicky, ale také klinicky prostřednictvím lékařských pracovišť, ale především cenově dostupný.

 

Depigmentační krém RYOR obsahuje aktivní komplex tlumící aktivitu enzymu, který zajišťuje tvorbu kožního barviva. Při pravidelné aplikaci je výsledkem snížení obsahu nadměrného pigmentu v pokožce. Navíc je díky obsahu panthenolu, vitaminu E,  jojobového a avokádového oleje při pravidelném používání viditelné projasnění pokožky a celkové sjednocení tónu pleti.

Pihy.
Autor: Ryor

Jak Depigmentační krém RYOR správně používat?

Přípravek je určen k lokální aplikaci na postižená místa 2x denně.  Viditelný efekt je tak patrný  po prvním měsíci pravidelné aplikace. Pokud chcete docílit co nejlepšího efektu, je vhodné současně použít Krém s ovocnými kyselinami . Depigmentační krém působí na pigmentové skvrny zevnitř, ovocné kyseliny pleť lehce skvrny olupují zvenku. V případě suchosti není problém přípravek překrýt běžným denním nebo nočním krémem.

Krém zakoupíte za příjemných 180 Kč. Vyvíjen byl 4 roky a je dermatologicky i klinicky testován.

Pokud nevíte, jaké přípravky by byly pro vás vhodné. Zkuste online bezplatnou kosmetickou poradnu ZDE.

Několik důležitých pravidel

Při depigmentaci je nutné dodržovat několik velmi důležitých zásad.  Jednou z nich je používání přípravku během podzimu a zimy, kdy pleť není zbytečně atakovaná slunečními paprsky. V případě aplikace během léta, by se výsledný efekt nemusel vůbec dostavit, jednalo by se o dva protichůdné kroky najednou - pleť se snažíme zesvětlit, ale zároveň ji opalujeme.  

U pokožky, kde se již problém v minulosti objevil a má tedy tendenci k tvorbě pigmentových skvrn, je důležité zajistit  prevenci ve formě silné ochrany před slunečním zářením, a to nejen prostřednictvím přípravků s vysokým ochranným faktorem (SPF 50), ale nejlépe slunění definitivně vynechat včetně solária.

Krém s ovocnými kyselinami.
Autor: Ryor

Bohužel stále platí, že likvidace pigmentových skvrn je velmi obtížná, protože se řeší pouze následek, nikoliv příčina.

Více na www.ryor.cz nebo www.mujryor.cz