Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zničené vlasy: Vraťte jim lesk a pružnost

I když máte pocit, že jsou vaše vlasy úplně zničené, nepanikařte. Stačí jen mírný sestřih a vhodná regenerační péče.
9. září 2010 | 12:49

Matné, s roztřepenými konečky a barvou přesušené slámy. Tak většinou vypadají vlasy po letní dovolené. Ale nemějte obavy. Se svým účesem se nemusíte rozloučit. Stačí jen lehce zastřihnout a zregenerovat.

Zatímco pokožku chráníme krémy a opalovacími mléky s vysokým UV faktorem, po speciální vlasové kosmetice určené pro horké letní dny sáhneme zřídka.

Vlasy většinou odbudeme základní péčí. Použijeme šampon, v lepším případě ještě kondicionér. To však k jejich ochraně nestačí. Slunce, sůl a chlór tak mají cestu volnou. Výsledkem jsou vlasy nadměrně vysušené, polámané konečky, o několik stupňů světlejší odstín. Katastrofa je ještě větší, pokud jsou vlasy barvené nebo chemicky upravené.

Návštěvu kadeřnictví neodkládejte

Stříhání
Neváhejte a co nejdříve se dejte "zdravotně" ostříhat. Dva až tři centimetry oželíte a vaše vlasy budou okamžitě vypadat vitálnější, pevnější a získají na objemu. Pokud chcete roztřepené konečky zachraňovat speciálními kúrami, věřte, že ty fungují jako prevence, ale polámané a roztřepené konce neslepí.

Barvení
Kdysi kadeřníci doporučovali s barvením počkat minimálně měsíc po dovolené. Dnes to už neplatí. Moderní barvy obsahují množství ošetřujících složek, které narušený vlas zacelí. V případě melírování nebo odbarvení jim však dopřejte alespoň dva týdny na přirozenou regeneraci.

631433:gallery:true:true

Vyzkoušejte přírodní masky

Pokud doma zrovna žádnou z obchodu nemáte, nezoufejte. Kvalitní regenerační masku si můžete připravit z domácích surovin. Jednoduché věci jsou často nejúčinnější, proto nabízíme ověřené recepty.

Nezapomeňte, že masky je třeba nechat působit alespoň 30 minut! Pro zvýšení účinku si po nanesení nasaďte rozstřižený igelitový sáček nebo použijte potravinářskou fólii. Nakonec ještě zabalte hlavu do ručníku.

Olivová klasika
Zahřejte 3 PL olivového oleje, přidejte 1 žloutek a 1 PL medu. Vzniklou směs vmasírujte do vlasů po celé jejich délce. Olej vlas zásobí výživnými a hydratačními látkami, med a žloutek se postarají o nádherný lesk a objem.

Banánová kúra
V misce rozmačkejte zralý banán, přidejte 1 PL medu, 3 PL tučného tvarohu, 1 PL citronové šťávy a 2 PL oleje z klíčků. Jemně vetřete do vlasů. Banán jim dodá nádhernou hebkost, tvaroh a citronová šťáva posílí ochrannou vrstvu vlasu.

Avokádový bomba
Vidličkou dobře rozmačkejte 1 zralé avokádo, přidejte 1 žloutek, 1 PL medu, 1 PL citronové šťávy, 2 PL olivového oleje a 1 PL oleje z klíčků. Díky vysokému podílu "zdravých tuků" má avokádo silné regenerační účinky.

Nakupte vhodné přípravky

Na trhu je nepřeberné množství produktů, které slibují zázraky. Jak si však správně vybrat? Soustřeďte se na ty s označením "regenerační". Nejlepší je vsadit na systémovou péči, která kromě šamponu, kondicionéru a masky obsahuje i nesmývatelný produkt. Vaše vlasy tak budou optimálně chráněny, zůstanou zdravé a krásné.

Zdroj: lesk.sk

Autor: www.lesk.sk, lena, kamp