Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Udržte si sexy bronz!

4. srpna 2010 | 11:16

Utrpení na slunci pro krásně opálené tělo. Tomu obětují ženy hodiny času. Jak si ale dokonalé opálení z dovolené udržet? Stačí znát pár tipů, jak zůstat bronzová mnohem déle.

Jak dlouho opálení vydrží?

Od okamžiku, kdy se vrátíte z dovolené u moře, jsou to asi dva až čtyři týdny. Naše pokožka se pravidelně regeneruje, buňky se obnovují, proto po nějaké době kůže přirozeně ztrácí atraktivní tmavý tón.

Strategie ve čtyřech krocích

1. Mažte se

Pokožka, která má dostatek vláhy, se totiž tolik neloupe. Proto používejte pravidelně hydratační a výživná tělová mléka, při slunění na pláži se pak důsledně mažte opalovacími prostředky s doporučeným UV faktorem pro váš typ pleti. Po návratu domů ještě pleť ošetřete regeneračním krémem, ideálně s obsahem panthenolu.

2. Zkuste betakaroten

Doplňky stravy s obsahem betakarotenu dokážou udržet intenzitu opálení poměrně dlouho, a ještě vám vykouzlí výraznější barvu. Jen je musíte začít užívat už čtrnáct dní před odjezdem na dovolenou.

3. Nebojte se peelingu

Myslíte si, že brusný krém vaše opálení zničí? Omyl! Je to přesně naopak. Odstraní totiž odumřelé kožní buňky, čímž pokožce vrátí zdravý a zářivý vzhled. Někdy právě díky těmto nežádoucím buňkám může pleť působit zbytečně vybledlým dojmem. Peeling aplikujte jednou nebo dvakrát týdně.

4. Pomozte si samoopalovacím krémem

Pokud pokožka ztrácí barvu, klidně po něm sáhněte. Díky složkám DHA, které jsou v moderních produktech obsažené, bude vaše opálení mnohem přirozenější, než tomu bylo dříve, a pleť větší vitalitu i lesk. A to bez rizika vzniku rakoviny kůže.

Extra tip

Na unavenou a opálenou pleť působí zázračně i obyčejná mrkev. Šťávu z této kořenové zeleniny smíchejte se třemi lžícemi ovesných vloček a zahustěte tvarohem. Následně naneste na patnáct minut na obličej a smyjte.

Autor: Alena Dušková, amp