Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sexy nehty krok za krokem

29. července 2010 | 05:00

Nejen dokonalý účes a make-up jsou  vaší vizitkou. Také ruce o vás hodně prozradí.Proto o ně důsledně pečujte podle našich rad

Výživa na prvním místě

Výživa na prvním místě Co dělá krásné ruce? Hydratovaná pokožka a zdravé a silné nehty, z čehož vyplývá první rada. Pravidelně si ruce krémujte, minimálně dvakrát denně. Co pomůže na nehty? Pokud je máte křehké a lámavé, vyživujte je. Každý den užívejte multivitamin s obsahem železa. A lakujte podkladovým lakem s obsahem vápníku a proteinů. Vyhýbejte se ale přípravkům s formaldehydy. Lak díky nim sice rychleji schne, ale nehty vysušují a oslabují.

Vzhůru k perfektnímu vzhledu

Co budete potřebovat? Pokud vsázíte na domácí úpravu, neměly by vám chybět tyto pomůcky: bezacetonový odlakovač, pilník (nejlépe skleněný), leštička, tyčinka z pomerančového dřeva na nehtovou kůžičku, tělový peeling, olej a krém na ruce.

1. Odstraňte starý lak

Na odlakování je ideální přípravek bez acetonu, který nevysušuje, nebo odlakovače doplněné o vitamin E a aloe vera.

2. Zapilujte

Nehty není dobré stříhat. Měla byste je udržovat v takové délce, kdy je bude stačit jen zapilovat. Ale pozor: kovové pilníky jsou tabu. Používejte skleněné, papírové nebo multifunkční. Ani s pilováním to ale nepřehánějte. Budete-li příliš radikální, nehty se vám roztřepí.

3. Udělejte si lázeň

Kápněte do teplé vody trochu tekutého mýdla nebo vonného oleje a ponořte do ní ruce asi na tři minuty.

4. Ošetřete kůžičku

Po osušení rukou nakapejte na každý nehet i okolní kůžičku trochu oleje. Kůžičku poté jemně zatlačte pomocí tyčinky z pomerančového dřeva.

5. Udělejte si peeling

Nyní se zaměřte na pokožku rukou. Pomocí libovolného peelingu odstraňte odumřelé a suché buňky.

6. Dopřejte si masáž

Na ruce naneste krém, nejlépe s vitaminem E, a rozhodně s ním nešetřete. Ruce si natřete až po lokty a promasírujte důkladně i nehtovou kůžičku.

7. Zaměřte se na nehty

Vyhlaďte je leštičkou. Tak je důkladně promasírujete a prokrvíte.

8. Zbavte je mastnoty

Do odlakovače namočte vatový tampon a důkladně jím nehty přejeďte, abyste odstranila nežádoucí mastnotu po krémování. Lak by se totiž špatně nanášel.

9. Posilujte je

V této fázi naneste na nehty podkladový nebo zpevňující lak, který je ochrání.

10. Správné lakování

Po zaschnutí podkladu naneste dvě vrstvy barevného laku, přičemž každou nechte pořádně zaschnout. Pokud potřebujete provést opravy, vezměte na pomoc vatovou tyčinku namočenou v odlakovači.

11. Závěrečná tečka

Nehty můžete ještě na závěr přetřít svrchním bezbarvým lakem, který ochrání barvu a dodá jim lesk.

Autor: red