Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Inspirace podle hvězd: Zkopírujte drdol Victorie Beckham

Victoria Beckham s hladkým výčesem do uzlu, jenž evokuje vzpomínku na gejšu. Návrhářka, která vizi prezentuje na sobě.
31. března 2010 | 14:16

Výčesy jsou pár sezón aktuální a nabízí řadu variant. Ležérně uvolněný romantický drdol z nějž se derou pramínky kudrn. Natupírované kreace v rock stylu... A také tu je trend hladkých uzlů….

Úhledné drdoly, vlasy přísně sčesané do vysoce posazené smyčky vlasů se staly jedním z hitů sezóny. Tendence, která byla patrná i v sezóně podzim – zima nabrala na síle.

V tomto účesu pochodovaly modelky na přehlídkách styl určujících návrhářů jakými například jsou Marc Jacobs či Yves Saint Laurent. Podtrhuje totiž jejich vizi stylu sofistikované ženy. Ať už jde o čirý minimalismus nebo romanticky přísnou polohu. Pozadu nezůstala na post světové návrhářky aspirující módní ikona Victoria Beckham, která hladkým uzlem umocnila svou stroze elegantní kolekci šatů pro jaro – léto 2010.

Jak na to?

Krok 1: Do vlasů aplikujte jemnou vrstvu gelu. Poté je pročešte. Hladký a lesklý vzhled je podstatný.

Krok 2: Předkloňte hlavu. Prameny sčesejte na vršek hlavy a zajistěte gumičkou. Pokud máte husté dlouhé vlasy, zkuste dva culíky  - ať už vedle sebe nebo pod sebou. Při těžké hřívě totiž nebude uzel dostatečně pevný a drdol se bude tíhou sunout dolů.

Krok 3: Chyťte sčesané prameny u hlavy. Natáhněte a celý culík pevně svažte do uzlu a ten upevněte sponkami a vlásenkami.

Krok 4: Zbývající vlasy otočte kolem vytvořeného smotku. V zadní části opět konec pramene zajistěte vlásenkou a lakem silně zafixujte.

Autor: Františka Čížková, amp