Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výzkum: Kdy je žena nejkrásnější? V jednatřiceti...

Právě je na vrcholu: Světoznámá modelka Petra Němcová (31)
20. července 2010 | 04:30

Mnoho mladých žen má přímo hrůzu ze třicátých narozenin. Třicítka vyvolává u něžného pohlaví obavy z blížícího se stáří a strach ze ztráty atraktivity. Starosti jsou však, jak se zdá, bezdůvodné. Ženy jsou totiž nejkrásnější v jedenatřiceti! Alespoň to vyplývá z ankety, která proběhla v Británii.

Podle rozsáhlého průzkumu, jenž proběhl mezi více než dvěma tisícovkami Britů obou pohlaví, mají ženy nejvíc sex-appealu ve věku 31 let. Právě tehdy se žena ocitá na vrcholu své mladické krásy, ale přitom je už dostatečně zralá a psychicky vyvinutá.

U ženy se tak v jednatřiceti skloubí půvab, styl i sebevědomí. Samotné ženy si svou krásu a zralost, kterou třicítka přináší, dobře uvědomují. 63 procent dotázaných potvrdilo, že nejkrásnějšími se cítí být právě na počátku čtvrtého desetiletí života.

Důležité je sebevědomí

Ženy navíc přestávají tak úzkostně řešit, jak jejich vzhled vnímá okolí. Proto se cítí mnohem sebejistěji a život si dokážou lépe vychutnat. Právě sebevědomí hraje klíčovou roli v tom, jak člověka vnímá jeho okolí. „Sebevědomí jde ruku v ruce s krásou,“ tvrdí autoři studie.

Z průzkumu také vyplynulo, že daleko sebevědomější jsou ženy ve velkých městech. Naopak ženy z venkova přílišným sebevědomím neoplývají. Britský průzkum tak dává naději ženám, které stojí na prahu třicítky a strachují se, že jim ujíždí vlak. Žádné obavy, děvčata, to nejlepší vás teprve čeká!

Autor: INT, jen