Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Změna je život aneb Další neuvěřitelné proměny našich čtenářek

5. února 2009 | 11:24

Toužíte změnit image, ale přitom se tak trochu bojíte? Nechte se inspirovat našimi čtenářkami, které se rozhodly pro nový účes. Někdy stačí jen málo… Posuďte sama. Každá z nich se úplně rozzářila a všem nový střih ubral několik let.

SILVIE (26)

Silvie je úspěšná mladá podnikatelka, která musí často komunikovat se svými klienty. Je pro ni proto velmi důležité, aby vypadala reprezentativně. Nechávala si narůst dlouhé vlasy, ale toužila už po změně, a proto se svěřila do rukou našich odborníků. Přála si jednoduchý, snadno upravitelný účes, který by ji nedělal starší. S jemným, jakoby od sluníčka vyšisovaným melírem byla velmi spokojená.

SILVIE (26) před proměnou
Autor: Dušan Křístek

1. varianta: Něžná kráska

Silvie má krásné, zdravé vlasy, které Igor fénem a přípravkem na vyrovnání vlasů uhladil a vytvaroval. Hladký účes „rozsvícený“ melírem jí velmi sluší a zvýrazní její jemný dívčí půvab. Nemáte chuť zkusit něco podobného?

Silvie - 1. varianta: Něžná kráska
Autor: Dušan Křístek

2. varianta: Do společnosti

Tuto variantu dlouhých vlasů vykouzlíte jednoduše i doma. Stačí vám k tomu pouze dobrá žehlička a krouživý pohyb ruky. Účes se hodí na večerní a společenské akce.

Silvie - 2. varianta: Do společnosti
Autor: Dušan Křístek

Kadeřník Igor:

"Husté a zdravé vlasy, jako má Silvie, jsou pro mě vždy výzvou. Nepřála si velkou změnu, což jsem samozřejmě respektoval. Z toho důvodu jsem jí vytvořil jen velmi jemný „sluneční“ melír, který přirozeně rozzářil světlou barvu vlasů a změkčil její rysy. Střih prošel změnou na všech úrovních – zkrácení v zadní části přibližně o 15 centimetrů, prostříhání, zmenšení objemu, sestříhání okolo obličeje."

Silvie si nepřála velkou změnu, což kadeřník Igor samozřejmě respektoval.
Autor: Dušan Křístek

Tip vizážistky:

"Silvie má téměř dokonalou pleť. Abych dosáhla opáleného, a hlavně přirozeného vzhledu, nanesla jsem na tvář zmatňující make-up o odstín tmavší než pokožka. Vy při stejném líčení nikdy nezapomeňte na oblast krku a dekoltu.

BROŇA (30)

Jako mladé zaměstnané mamince s malým synkem Broně na úpravu vlasů příliš času nezbývá. Z toho důvodu si přála snadno upravitelný účes, který bude stále vypadat, jako by právě vyšla z kadeřnictví. Šikovný krátký účes s efektním melírem jí skutečně sedne a jeho úprava není vůbec složitá.

1. varianta: Romantické vlnky

Mnoho krátkovlasých žen má problémy s úpravou vlasů na různé společenské akce. Elegantní look lze přitom vykouzlit velice snadno. Stačí vám k tomu kulma, kterou konce vlasů vytočíte do vzdušných vlnek. Používejte ji na usušené vlasy!

Broňa - 2. varianta: Romantické vlny
Autor: Dušan Křístek

2. varianta: Síla melíru

Tomuto hladkému účesu propadlo v poslední době mnoho známých osobností. Broně moc sluší a perfektně jej zdůraznil vydařený melír v přední části vlasů. Doma se takhle můžete učesat snadno sama. Postačí vám k tomu jen žehlička a speciální přípravky na žehlení, které vlasy ochrání před vysokou teplotou.

Broňa - 1. varianta: Síla melíru
Autor: Dušan Křístek

Kadeřnice Soňa:

"Broňa k nám přišla s hodně hustými vlasy, které byly také dost tvrdé. Přála si účes, který půjde snadno upravit. Proto jsem zvolila právě tento střih. Vzadu jsem jí vlasy ostříhala úplně nakrátko, přičemž vepředu jsem je nechala delší. Ofinu jsem sestříhala ke straně. Tento střih je velmi praktický, protože stačí vlasy pouze vysušit, popřípadě narovnat žehličkou. Kromě toho je také velmi moderní. Broňa má velmi pěkné černé vlasy a já jsem u této barvy zůstala, jen přední část jsem červeně promelírovala."

Broňa si přála účes, který půjde snadno upravit.
Autor: Dušan Křístek

Tip vizážistky:

"Broňa nosí brýle, proto jsem použila výraznější oční stíny. Do vnitřního koutku jsem nanesla rozjasňující stříbrný stín, který jsem na vnějším víčku zkombinovala s tyrkysovým. Tmavě šedou kajalovou tužkou jsem jemně zvýraznila kontury oka a dodala jim tak kočičí vzhled."

Autor: připravily: kov; mif