Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Velká změna účesu

26. listopadu 2008 | 14:14

Vybrali jsme další dvě čtenářky, kterých se ujali naši šikovní kadeřníci a proměnili je k nepoznání. Co říkáte jejich novému vzhledu? Líbí se vám?

GÁBINA (36)

Gábina (36) před proměnou
Autor: Dušan Křístek

Gábina je velmi šarmantní paní, která byla zvědavá, jaký účes jí naši špičkoví kadeřníci vyčarují. Nám se výsledek velmi líbil, a když jsme jí později telefonovali, jak na něj reagovalo její okolí, nesmírně nás potěšila. Ohlasy od kolegů byly velice pozitivní, ale ona sama si při pohledu do zrcadla na světlejší pramínky ve vlasech stále ještě zvyká. Gábinina proměna dopadla perfektně a my jsme velmi rádi, že jí udělala radost.

1. varianta: Barevná hra
Strukturované barvení nejvíce vynikne u módní úpravě dohladka. Proto Sean Gábině vyfoukal vlasy pomocí fénu a kulatého kartáče. Ke konečné úpravě už jen stačilo použít sérum pro lesk. Hladké, třpytivé vlasy Gábinu velmi omladily.

1. varianta: Barevná hra
Autor: Dušan Křístek

2. varianta: Něžné vlny
Tato romantická varianta střihu se hodí především do společnosti, ale některým dámám vyhovuje také na běžné nošení. Sean natočil spodní prameny s pomocí žehličky do úhledných vln, přičemž vršek hlavy zůstal hladký. Na zafixování opět použil lak na vlasy.

2. varianta: Něžné vlny
Autor: Dušan Křístek

NÁZOR ODBORNÍKŮ

Kadeřník Sean
"Paní Gábina přišla do kadeřnictví s přerostlými hustými kaštanovými vlasy. Rozhodl jsem se, že jí je nabarvím béžovými odstíny s tím, že vrchní část hlavy prosvětlím melírky. Spodní vlasy jsem nechal tmavší, aby účes působil plastičtěji. Protože má Gábina hodně těžké vlasy, rozhodl jsem se "zpostupnit" je, abych ji zbavil těch přebytečných. Nakonec jsem všechny vlasy pořádně prostříhal, aby byly vzdušnější."

Kadeřník Sean se rozhodl Gábině vlasy 'zpostupnit' a pořádně prostříhat, aby byly vzdušnější.
Autor: Dušan Křístek

Tip vyzážistky
"Paní Gábina je velmi pěkná žena s velkýma očima, které jsme jemně zvýraznili bronzovými zlatavými stíny. Může se pyšnit opálenou pletí, na kterou úplně postačí bronzový pudr a rozjasňovač."

MONIKA (20)

Monika (20) před proměnou
Autor: Dušan Křístek

U Moniky možná na první pohled nejde o velkou změnu, protože měla před naší návštěvou opravdu moderní účes. Rozmazlování od kadeřníků i od vizážistky si přesto velmi užila a následující den nám potvrdila, že se jí účes snadno upravuje i doma. Se změnou byla tedy velmi spokojená. Její spokojenost je tou nejlepší odměnou pro nás.

1. varianta: Střapatý vzhled
Takto upravené vlasy působí uvolněně a velmi sexy. Stačilo použít jen trochu vosku, vlasy "roztřapatět" a nakonec zafixovat lakem. Výsledkem byl divoký střapatý účes, který Monice velmi sluší.

1. varianta: Střapatý vzhled
Autor: Dušan Křístek

2. varianta: Mladistvé mikádo
Tento typ střihu je skutečně velmi nenáročný na úpravu. Texturu vytvořil Andy na celých vlasech pomocí laku a fénu. Nakonec vlasy trochu uhladil rukama a zafixoval lakem a voskem.

2. varianta: Mladistvé mikádo
Autor: Dušan Křístek

NÁZOR ODBORNÍKŮ

Kadeřník Andy
"Monika měla vcelku blond barvu, proto jsem její barvu jen promelíroval, abych prosvětlil určité partie. Pokud jde o střih, snažil jsem se zadní partie udělat kratší, protože delší střih nebyl pro Moniku úplně vhodný. Tímto úkonem jsem docílil celistvosti účesu. Vlasy jsem ještě "zpostupnil" a prostříhal, aby dostaly ten správný tvar."

Kadeřník Andy Monice vlasy promelíroval, 'zpostupnil' a prostříhal, aby dostaly ten správný tvar.
Autor: Dušan Křístek

Tip vizážistky
"Monika má problémovou pleť. U tohoto typu je potřeba pokožku především líčit. Podle toho je třeba vybírat nejen pleťovou, ale také dekorační kosmetiku, jako je make-up či korektor."

Autor: kov, mif
Související články