Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další velká změna účesu

27. listopadu 2008 | 14:58

Vybrali jsme poslední dvě čtenářky, kterých se ujali naši šikovní kadeřníci a proměnili je k nepoznání. Co říkáte jejich novému vzhledu? Líbí se vám?

DAGMAR (50)

Dagmar (50) před proměnou
Autor: Dušan Křístek

Paní Dagmar je prototypem pravé maminky. Na fotografii "před proměnou" měla krátké vybledlé vlasy, a proto jsme byli zvědaví, jak se kadeřníkům podaří s touto výzvou poprat. Už v kadeřnictví bylo vidět, že je Dagmar se svou proměnou spokojená. Také při našem následujícím rozhovoru potvrdila, že je velmi ráda, že se nechala od dcery přemluvit (Romana na předešlé straně). Skutečně se jí vlasy daleko lépe upravují než u předešlého střihu.

1. varianta: Divoká elegance
Krátké vlasy obyčejně nebývá problém upravit. Horší už to pak bývá s vymýšlením různých variací. Na dosažení tohoto efektního účesu ve tvaru ježka a s pramínkovou šikmou ofinkou je potřeba jen pár šikovných rukou, vosk, lak a lesk.

1. varianta: Elegantní střih
Autor: Dušan Křístek

2. varianta: Módní jednoduchost
Někdy je zapotřebí skutečně málo, a slušivý účes je na světě. Tato sportovní varianta krátkých vlasů je vhodná do společnosti i na běžné nošení. Vlasy stačilo prsty a jemným voskem sčesat dozadu, přičemž ofinku nechat ledabyle ve tváři. V případě potřeby zafixovat lakem.

2. varianta: Módní jednoduchost
Autor: Dušan Křístek

NÁZOR ODBORNÍKŮ

Kadeřník Roman
"Paní Dagmar přišla do kadeřnictví s hustými, krátkými a mírně zvlněnými vlasy, na kterých byla barva mírně vybledlá. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl posílit její červený odstín. Abych zvýraznil její pěkné oči, vlasy jsem přirozeně promelíroval. Následně jsem je vyfoukal a důkladně prostříhal, čímž jsem účesu dodal tvar."

Kadeřník Roman paní Dagmar vlasy přirozeně promelíroval. Následně je vyfoukal a důkladně prostříhal, čímž účesu dodal tvar.
Autor: Dušan Křístek

Tip vizážistky
"Paní Dagmar trápily oteklé oči. V tomto případě je dobré použít při úpravě krém proti otokům a problematické místo přetřít světlejším korektorem. V případě zralejší pleti doporučuji používat make-up s liftingovým účinkem."

ROMANA (18)

Romana (18) před proměnou
Autor: Dušan Křístek

O novou image jsme se postarali nejen osmnáctileté Romaně, ale i její mamince Dagmar, kterou můžete vidět na následující stránce. Romana se svými vlasy velmi ráda experimentuje. O to víc nás potěšilo, že byla s výsledkem spokojená a slova chvály slyšela i od svého okolí.

1. varianta: Rozverné mládí
Střapatý účes Romaně velmi slušel a jeho úprava nebyla vůbec složitá. Igor Romaně vlasy na jedné straně sčesal za ucho, přičemž celou zadní část pomačkal s pomocí gelu do vln.

1. varianta: Rozverné mládí
Autor: Dušan Křístek

2. varianta: Efektní melír
Důmyslné melírování v Romaniných vlasech udělalo své. Nejlépe však vynikne u tohoto typu účesu, který Igor vykouzlil s pomocí žehličky a speciálního séra. Vlasy stačilo jen vyžehlit a případné neposlušné pramínky uhladit.

2. varianta: Efektní melír
Autor: Dušan Křístek

NÁZOR ODBORNÍKŮ

Kadeřník Igor
"Romanka k nám přišla s téměř hotovým účesem, proto jsem se rozhodl tento účes jenom vylepšit. Udělal jsem jí kratší ofinu směřující ke straně. Protože měla černé vlasy, dobarvil jsem jí pouze kořínky a místy vlasy zesvětlil melírem. Melírky jsem pak dotónoval duhovou fialovou barvou. Vlasy jsem nakonec vyžehlil a ještě jednou důkladně prostříhal."

Kadeřník Igor místy vlasy zesvětlil melíry, ty pak dotónoval duhovou fialovou barvou. Vlasy nakonec vyžehlil a ještě jednou důkladně prostříhal.
Autor: Dušan Křístek

Tip vizážistky
"Romana má od přírody řidší obočí. Protože je tato část obličeje velmi důležitá, dotvarovali jsme ho tužkou v kombinaci s očním stínem. Oční stín tužku zjemní a celkový dojem nepůsobí tak tvrdě."

Autor: mif, kov
Související články