Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Můj nový účes

3. října 2008 | 13:20

Stříhání, barvení, foukání – odvážné ženy se svěřily do rukou našich odborníků. O výsledku jejich práce se můžete přesvědčit na vlastní oči.

Slečna Anna před proměnou
Autor: Dušan Křístek

ANNA

Slečnu Annu jsme oslovili pouhý den před uskutečněním proměny, takže jsme se trochu báli její reakce. Její první slova nás však velmi mile překvapila: "Konečně, každý den čekám, kdy zavoláte!" Měla trochu strach z příliš radikálního zásahu, ale jak vidíte, někdy i malá změna dokáže hotové zázraky.

1. varianta: Sexy vlnobití
Na zvýraznění Anniných vln Roman nanesl do ještě vlhkých vlasů přípravek zvětšující objem, přípravek pro usměrnění vlasů, který umožňuje jejich lepší kontrolu, a také přípravek speciálně určený ke zvýraznění vln. Následně vlasy vyfoukal s pomocí difuzéru, který z nich vykouzlil záplavu kučer. Na zafixování použil lak na vlasy.

Sexy vlnobití
Autor: Dušan Křístek

2. varianta: À la Gwyneth Paltrow
Velmi módní účes, vyžehlený pomocí žehličky na vlasy, Anně výjimečně sedne. Do jejích hladkých, jen mírně zvlněných vlasů Roman nanesl přípravek chránící vlasy při žehlení a pramínek po pramínku je vyhladil. Nakonec dokonalou hladkost zvýraznil leskem ve spreji a zafixoval lakem na vlasy.

varianta á la Gwyneth Paltrow
Autor: Dušan Křístek

Kadeřník Roman
"Anna přišla do našeho kadeřnictví s rovnými vlasy v délce zhruba po lopatky. Měla melírované, ale odrostlé pramínky. Rozhodl jsem se proto sjednotit barvu vlasů a vlasy postupně prostříhat, abych odlehčil její mírné vlnky. Dohodli jsme se spolu na odstínu zlatavé světlé blond, která působí velmi přirozeně. Střih není náročný na úpravu a vypadá hezky jak zvlněný difuzérem, tak vyžehlený žehličkou na vlasy."

Kadeřník Roman Anně vlasy postupně prostříhal.
Autor: Dušan Křístek

Tip vizážistky:
"Na prodloužení víčka a otevření očí jsem od jeho poloviny aplikovala hnědou oční linku a řasy zhustila s pomocí řasenky pro zvětšení objemu v uhlově černé barvě."

Paní Daniela před proměnou
Autor: Dušan Křístek

DANIELA

Z paní Daniely doslova sálá životní energie. Je to žena odhodlaná vyzkoušet úplně všechno. Zatímco ostatní účastnice měly trošku obavy, jak to dopadne, Daniela byla hned od začátku připravená na jakoukoliv změnu. Když jsme se jí zeptali, jak je s výsledkem spokojená, odpověděla: "Kde je teď těch mých pětačtyřicet let!" My si myslíme totéž. Souhlasíte s námi?

1. varianta: Svěží vlnky
Tento střih je skutečně velmi tvárný, a proto stačí jednoduchý úkon, a nový účes je na světě. V tomto případě Karolína paní Daniele vytočila vlasy s pomocí žehličky směrem ven, přičemž ofinku uhladila a sčesala ke straně. Tím vytvořila módní a svěží účes.

Daniele 'svěží vlnky' opravdu slušely.
Autor: Dušan Křístek

2. varianta: Hladká elegance
Umyté vlasy Karolína vyfoukala za pomoci fénu a kartáče dohladka. Vznikl tak velmi elegantní a zároveň mladistvý účes. Nakonec vlasy zafixovala lakem.

Hladká elegance
Autor: Dušan Křístek

Kadeřnice Karolína:
"Daniela měla přerostlé vlasy, bez formy, červené barvy, kterou jsem ztlumila. Vybrala jsem přirozenější odstíny. Spodní část vlasů jsem nabarvila tmavší barvou a vrchní část o dva odstíny světlejší, čímž jsme získali přirozený kontrast. Střih jsem zvolila velmi jednoduchý, pro jednodušší úpravu. Vlasy jsem postupně prostříhala, především na povrchu hlavy, a spodní délku jsem zkrátila přibližně o 5 centimetrů. Zároveň jsem ostříhala hustější ofinku směrem do čela. Na závěr jsem vlasy ještě kompletně prostříhala, a tím se celkový střih odlehčil, provzdušnil a zbavil se přebytečného objemu."

Kadeřnice Karolína zvolila velmi jednoduchý střih, pro snadnější úpravu.
Autor: Dušan Křístek

Tip vizážistky:
"Paní Daniela má velmi citlivou pokožku, a proto jsem na sjednocení použila minerální make-up, který je dlouhotrvající a zajišťuje toleranci pleti."

Autor: Petra Kovárová, mif
Související články