Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Úžasná proměna redaktorek Blesku pro ženy

30. prosince 2008 | 12:24

Chcete být poslední večer v roce tou nejúžasnější ženou ze všech? Inspirujte se účesy, líčením a modely našich kolegyň, které jim doporučili profesionálové ve svém oboru.

NÁŠ TÝM ODBORNÍKŮ:

Styling

Džamila Nováková
Autor: Michal Protivanský

Džamila Nováková
"Nejdřív musíte vcházet to místnosti vy jako osoba a pak teprve vaše oblečení," říká Džamila. A právě tímto heslem se řídila, když vybírala šaty pro naše tři dámy. Perfektně se trefila a každá z nich se ve svém modelu cítila skvěle a pohodlně. Džamila spolupracuje s mnoha známými tvářemi. Patří mezi ně například Helena Vondráčková, Monika Absolonová, Lenka Filipová a řada dalších celebrit.

Make-up a vlasová úprava

Zdeněk Fencl
Autor: Michal Protivanský

Zdeněk Fencl
Zdeněk dohlížel na to, aby byl výsledek co možná nejlepší. Známý odborník přes krásu spolupracuje s mnoha osobnostmi.

Vlasová úprava

Lucka Šittnerová
Autor: Michal Protivanský

Lucie Šittnerová
Lucka česala všechny tři dámy a ještě mezitím stihla své zákaznice. Stříhání a barvení ji baví odmala. I její maminka je kadeřnice, Lucka v tomto prostředí vyrůstala, a tak není divu, že se "pomamila".

Make-up

Nikol Krisová
Autor: Michal Protivanský

Nikol Krisová
Vizážistka Nikol dokázala během chvíle doslova zázraky. Mája chtěla odkoukat pár fíglů, ale jak sama řekla, neměla šanci. Nikol míchala barvy a nanášela je tu sem a tu tam, že jen zrak přecházel, ale výsledek stál pokaždé za to.

ŘECKÁ BOHYNĚ

MARKÉTA (39)

Markéta před proměnou
Autor: Michal Protivanský

Markéta pracuje jako brand managerka Blesku pro ženy. Na silvestrovské líčení se velmi těšila a vůbec ji nezklamalo. Když si převlékla ze svých "kancelářských" šatů do večerní róby, kterou pro ni vybrala Džamila, vypadala jako antická bohyně. Během jednoho dne se z ní stala lady, která si na večírku dokáže omotat každého muže kolem prstu pouhým pohledem.

MARKÉTA (39) Řecká bohyně
Autor: Michal Protivanský

VLASY
I přesto, že byla Markéta nedávno u kadeřnice, Lucie jí vlasy nabarvila ještě jednou. Markéta sice měla melír, ale barevné přechody mezi prameny byly příliš tvrdé. Hodně světlé pramínky na tmavém podkladu nepůsobily dobře. Z toho důvodu Lucka Markétě vlasy promelírovala ještě jednou. Šetrně, pramínek po pramínku, stáhla tmavou barvu a vytvořila takový melír, který vypadá velmi přirozeně a Markéta se v něm cítí velice dobře. Samotný účes netrval příliš dlouho, protože Markéta už byla ostříhaná na módní podkovu. Precizní barvení však trvalo několik hodin, ale výsledek byl a je naprosto skvělý a nový přirozený melír slavil úspěch i doma u Markétiny sedmnáctileté dcery a manžela.

Markéta vlasy
Autor: Michal Protivanský

LÍČENÍ
Ještě než Nikol začala Markétu líčit, vysvětlila jí, jaké barvy použije, a zeptala se, zda jí nevadí. Důležité totiž je, aby se i s nezvyklým líčením cítila dobře. Nikol použila pastelové barvy. Základ očních stínů udělala světlý a světlý stín nanesla pouze na zavíratelné víčko. Do vnějšího koutku použila tmavou hnědočernou kajalovou tužku a vykreslila linku. Každé oko pak ve vnějším koutku jemně do ztracena vystínovala módní fialovou barvou. Nakonec už jen nalíčila leskem rty.

Markéta líčení
Autor: Michal Protivanský

Tip: Ženám Markétina věku by Nikol doporučila matnější odstíny, které jim budou slušet a dobře se aplikují.

Markéta líčení
Autor: Michal Protivanský

ŠATY
Džamila Markétě vybrala černé saténové šaty asymetrického střihu a la 80. léta. Hodí se zejména pro dámy, které mají širší ramena. Vrchní část šatů je volnější a až u boků jsou šaty upnuté, což je vhodné, pokud potřebujete leccos zakrýt. Ne každé ženě však může být příjemný lesklý materiál a ne každé sedne, což však není případ Markéty. Navíc si tento model může dovolit žena v každém věku. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou krásné velké šperky.

SVŮDNÁ "VAMPICE"

MAJKA (38)

Majka před proměnou
Autor: Michal Protivanský

Naší redaktorku Máju určitě znáte. Má na starosti nejen rubriku Zdraví, ale připravuje pro vás například i Vztahy, Aktuálně a mnoho dalších zajímavých věcí. Především to je ale maminka tří dětí, kterou náš tým proměnil naprosto k nepoznání. Když ještě ten den přijela Majka domů, nejvíce se líbila nejstaršímu šestnáctiletému synovi. Svým novým lookem byla natolik okouzlená, že focení pro ni pak už nebyl žádný problém a vůbec neměla trému.

Svůdná 'vampice'
Autor: Michal Protivanský

VLASY
Majka má vlasy po ramena, mírné odrosty, které měla, jí Lucka nabarvila, takže po pouhém umytí hlavy vypadala Mája perfektně. Lucka jí jednotlivé prameny jen mírně natočila, ale nerozčesávala! Pouze je pak "rozhrábla" rukama a zafixovala lakem a výsledek byl úžasný. Možná vám připadá, že účes je úplně obyčejný, ale o to právě jde. Má vypadat co možná nejpřirozeněji, protože právě takový se k Majce hodí a takový je IN.

Majka vlasy
Autor: Michal Protivanský

LÍČENÍ
U Majky se Nikol zaměřila nejvíce na "vystínování" obličeje, se kterým si také nejvíce "vyhrála". Na oči použila světlý podklad, ale směrem ven stíny "vytáhla" a nanesla temnou matnou hnědou ¬- oko tak opticky prodloužila. Hodně pozornosti pak věnovala celému obličeji, který tvářenkami a pudry protáhla a zúžila. Pro ženy, které mají kulatý obličej, platí, že by měly stínovat tmavším odstínem především čelo, spánkové části směrem k obočí, postranní části a lícní kosti.

Majka líčení
Autor: Michal Protivanský

Tip vizážistky:
Pokud zvolíte výraznější líčení očí, na rty naopak použijte méně výraznou rtěnku či lesk. Jestliže však na oči aplikujete třeba jen linku, můžete se při malování rtů více odvázat.

Majka líčení
Autor: Michal Protivanský

ŠATY
Mája si v oblékání zakládá na pohodlí, ale zároveň je i velmi odvážná. Stylistka pro ni vybrala černý top a černý kardigánek. Právě ten se totiž hodí jak na běžné nošení, tak na slavnostní příležitosti.. Pro zajímavost doplnila Džamila oblečení efektním šperkem.

MAJKA (38) Svůdná 'vampice'
Autor: Michal Protivanský

Tip stylistky:
Módní barvy – červená v kombinace se šedivou či světle hnědou, šedivá v kombinaci s tmavě hnědou nebo srnčí hnědou. Prim také hrají fialová, okrová a smaragdově zelená. Aktuální jsou barvy Maroka. U outfitu je důležité mít alespoň dva společné spojovací prvky. Například náušnice a pásek.

FIALOVÁ PRINCEZNA

ALENA (29)

Alena před proměnou
Autor: Michal Protivanský

Alena je redaktorka, která vám každý týden přináší novinky ze světa celebrit. Její doménou jsou slavné osobnosti a módní trendy. Každého upoutají její nádherné, zdravé a dlouhé vlasy, které si nebarví a zakládá si na nich. Protože sleduje módní trendy, zajímalo ji, co je na letošní velkou párty skutečně trendy a jakou barvu šatů by měla zvolit.

ALENA (29) Fialová princezna
Autor: Michal Protivanský

VLASY

Rozhodně nepřicházelo v úvahu žádné stříhání a barvení, ani jedno by se k Ále nehodilo. Lucka se proto rozhodla, že jí pouze zastřihne konečky a vlasy tím oživí. Když zastřihla konečky, vyfoukala vlasy a mohla přejít k dalšímu kroku. Možná by se nabízelo vytvořit z dlouhých vlasů nějaký složitý účes, ale proč? Když se "pouze" natočily, byl efekt stejně hezký, ne-li hezčí. Ála ve vlnitých vlasech vypadala jako princezna z pohádky.

Alena vlasy
Autor: Michal Protivanský

LÍČENÍ
Ála má oči blízko sebe, a proto zvolila Nikol fintu stínování očí. Do vnitřních koutků aplikovala světlejší odstín a jen do vnějšího koutku nanesla tmavě zelený stín, který se hodil ke šperkům i k Aleniným očím. Rty zvýraznila leskem.

Alena líčení
Autor: Michal Protivanský

ŠATY
Fialové šaty, které Džamila vybrala, sednou Alenině postavě a jejich barva je moderní. Pokud si vyberete podobný model, můžete je nosit nejen samotné, ale i k leginám či úzkým kalhotám, a hlavně jsou hodně nadčasové. Véčkový výstřih opticky prodlužuje a zeštíhluje a hodí se pro ženy s větším poprsím. Doplňky k těmto šatům zvolila smaragdově zelené, protože bílý kov je letos mírně na ústupu.

Tip stylistky:
Moderní marocká fialová barva sedne naprosto každé ženě. Skvěle se hodí k jakémukoliv typu obličeje, postavy i věkové kategorii. Nemusíte se tedy bát a vyrazte na nákupy.
Letos se spíše prosazuje žlutý kov. Nezapomeňte si ale pořídit i barevné doplňky, které vás rozzáří tak, jako zelené rozzářily Alenu.

Proměnu našich redaktorek zrealizovalo Studio Visage Factory, Václavské náměstí 799/48, Praha 1, www.visagefactory.cz

Adresář: Zara: Na Příkopě 15 Praha 1; Pinko: Pařížská 22, Praha; H&M, Guess By Marchiano: Pasáž Myslbek 19, Praha 1

Autor: Milada Fialová