Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tento týden v Ulici: Svede Skyler Františka a neskončí Mára ve vězení?

24. října 2022 | 12:24

Seriál Ulice bude tento týden velmi akční a dojde k několika činům, které budou opravdu na hraně. Také několik vztahů se otřese v základech. Bude to zkrátka drama!

Permanentní strach z toho, co bude, a život v neustálém napětí se dříve nebo později podepíšou na psychice každého, kdo se ocitl v podobné situaci. Stejně je na tom také Šimon, kterého jeho blízcí v poslední době nepoznávají. Je natlakovaný jako papiňák a jeho reakce jsou neadekvátní situacím, což samozřejmě nezůstane bez odezvy v rodině. Zejména Gábina si s ním už přestává vědět rady. Šimon se pro ni chová tak nevyzpytatelně, že to začne již aktivně řešit. A žádné výmluvy na ni tentokrát už nebudou platit.

Magda a Prokop jsou spolu již pár měsíců. Mají svůj zaběhnutý režim, který oběma vyhovuje – nebo alespoň až doteď vyhovoval. Magda si totiž kvůli věcem, jež se v posledních dvou týdnech udály, uvědomí, že by to chtěla trochu jinak, než jak to má s Prokopem nyní zavedeno. Touží po vztahu se vším všudy, byť se toho ona sama kdysi docela obávala. Jenže časy se mění.

V Márovi to už několik dní pořádně vře. Je jako sopka před výbuchem. K tomu by mohl zabíjet pohledem, zvláště pokud se před ním někdo zmíní o Jakubovi. Už ani neručí za své reakce, které jsou občas hodně přes čáru. Navíc má pocit, že Jakub se mu posmívá i na dálku. A to je něco, co hrdý Mára prostě nepřekousne. Rozhodne se dát Jakubovi takovou lekci, že na to do smrti nezapomene, ať to stojí, co to stojí.

Být zamilovaný a užívat si jeden druhého je občas velkou vzácností. Stačí, aby rodina novou lásku nepřijala, a hned je o trable postaráno. Lumír by mohl vyprávět, protože jeho matka měla problém téměř s každou novou partnerkou, kterou si kdy našel.

Nejinak je tomu i s tou současnou – s Kateřinou. Lumír je do Kateřiny zamilovaný až po uši, je si jistý, že ona je ta pravá, ovšem Vilma Nyklová si pro syna představuje někoho jiného. Lumír to ale nevzdává. Jen co matka odjede do lázní, začne na vztahu s Kateřinou intenzivně pracovat. To se týká i Lexíka, jenž se právě díky Kateřině dočká jedné velké premiéry.

Skyler si v poslední době uvědomuje, jakou chybu udělala, když dala Františkovi před pár lety kopačky kvůli Dirkovi. To, co se v posledních týdnech stalo, jí otevřelo oči. Vidí, jak skvělý je František táta, jak to s malým Chrisem umí. Navíc znovu objevuje i jeho osobní kouzlo a šarm, kterému kdysi podlehla. Tehdy byli náctiletí studenti, dnes je to ale přece jen jiné. Vyzráli, jsou z nich rodiče, jimž záleží na synovi a kteří se dokázali přenést přes věci, jež se jen tak neodpouštějí. Skyler si uvědomuje, že František už má nový vztah.

Video se připravuje ...
Přesto udělá něco, co je ve vzájemných vztazích mezi ní, Františkem a Bárou docela na hraně a co se dá vykládat různě.