Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak vybrat školní aktovku nebo batoh: tipy a triky

15. srpna 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Začátek školního roku se blíží a s ním i otázka, jaký batoh nebo aktovku dítěti pořídit. Není to přitom jen tak. Na co byste si tedy měli dát pozor? A jaké jsou novinky na trhu? To se dozvíte v našem článku!

Velikost a objem

Batoh by měl odpovídat výšce a postavě dítěte, aby mu nesvíral ramena ani nepřetěžoval záda. Popruhy se mají nastavit tak, aby dno batohu bylo nad pasem. Objem by měl být dostatečný pro všechny potřebné pomůcky, ale zároveň ne příliš velký, aby dítě nenosilo zbytečnou zátěž.

TIP: Láhev plná vody při cestě do školy představuje zbytečnou zátěž. Dítě ji může mít naplněnou jen zčásti a až ve škole si ji napustí celou.

Pokud hledáte batoh pro dítě z nižšího stupně, doporučujeme model JOKER od značky coocazoo. Je to sportovní odlehčená verze s objemem 25 litrů, která je vhodná pro děti od 2. třídy. Batoh má dvě velké kapsy, do kterých se všechno krásně vejde.

Pro starší žáky je skvělou volbou model MATE od stejné značky. Je to opravdový přítel pro každou situaci, který nabízí spoustu úložného prostoru (30 litrů) ve čtyřech komorách.

Pokud potřebujete ještě více místa, podívejte se na model PORTER od coocazoo. Je to prostorný batoh s pěti komorami a objemem 30 + 5 litrů. Zmíněných 5 litrů navíc získáte jednoduše tak, že rozepnete zip nejblíže zádům.

Díky výškově nastavitelnému systému Easy Grow System sedne batoh jako ušitý
Autor: coocazoo

Všechny zmíněné batohy mají skvěle vypolstrovaná záda a výškově nastavitelný systém zad Easy Grow System. Ten funguje na základě otočného mechanismu, který najdete uvnitř batohu. Díky němu batoh coocazoo nastavíte přesně na výšku dítěte.

Design a barva

Batoh by měl být líbivý a vyhovovat vkusu dítěte. Na trhu najdete různé styly a motivy, od jednobarevných po pestrobarevné, od klasických po moderní.

Batoh by měl vyhovovat vkusu dítěte
Autor: coocazoo

Značka coocazoo nabízí batohy v rozmanitých designech, které se líbí jak dívkám, tak klukům. Navíc ke každému batohu patří super placka COLOUR UP. Placky a přívěsky můžete libovolně měnit a střídat každý den, pokaždé tak bude batoh jiný a stylový.

Bezpečnost a kvalita

Batoh by měl být vyroben z pevného a odolného materiálu, který snese i náročnější zacházení. Zároveň by měl být lehký a prodyšný, aby nedráždil pokožku. Důležité jsou také reflexní prvky, které zvýší viditelnost dítěte v silničním provozu.

Značka coocazoo nabízí batohy v rozmanitých designech, které se líbí jak dívkám, tak klukům
Autor: coocazoo

Všechny výše vyjmenované modely batohů od coocazoo mají reflexní prvky na popruzích, zipu a logu. Kromě toho nabízí značka i další bezpečnostní doplňky:

  1. blikačka se třemi nastavitelnými módy,
  2. neonové pásky,
  3. pláštěnka na batoh ve čtyřech barvách.

Značce coocazoo zároveň záleží na životním prostředí. Batohy jsou proto z udržitelných zdrojů, klimaticky neutrální a vyrobené za férových pracovních podmínek.

Příslušenství

Posledním kritériem, které může ovlivnit vaše rozhodnutí, je příslušenství. K batohu nebo aktovce se hodí i další věci, které usnadní školní den nebo zpříjemní volný čas. Jmenovitě jde o sportovní tašku nebo pytel, penál, peněženku s klíčenkou a pouzdro na tablet nebo notebook.

Batoh by měl být vyroben z pevného a odolného materiálu
Autor: coocazoo

Značka coocazoo nabízí k batohům i cool příslušenství ve stejném designu nebo v kontrastních barvách. Dítě si tak může sladit outfit a být trendy. Nechybí ani nerezové láhve na pití, desky a pořadače na sešity v několika barvách.

Doufáme, že vám naše tipy pomohou při výběru. Ať už se rozhodnete pro jakýkoli model od coocazoo, můžete si být jistí, že dítě bude spokojené s jeho funkcionalitou, kvalitou a stylem. Přejeme vám úspěšný start do nového školního roku!