Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Katastrofa jménem zatoulané zavazadlo? PVZP vám zaplatí až 10 000 Kč

PVZP vám zaplatí až 10 000 Kč za zatoulané zavazadlo?
14. srpna 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Období před odjezdem na dovolenou se odehrává ve znamení lehkého stresu. Kdo vám tvrdí, že přípravy zvládá bez mrknutí oka, tak si pravděpodobně trochu vymýšlí. Přece jen vidina toho, že stojíte na letišti/čekáte na hranicích a zjistíte, že nemáte pas nejmladšího člena osazenstva, není zrovna nejpříjemnější. Jako preventivní opatření této katastrofy stačí upomínka v telefonu, ale…

… existuje i spousta nástrah, které nemůžete nijak ovlivnit. Třeba když společně s vámi nepřicestují vaše zavazadla nebo když má váš let zpoždění, kvůli kterému nestihnete včas nastoupit do dalšího dopravního prostředku. Se správným pojištěním i přesto můžete vyrazit na dovolenou v klidu. Máte totiž jistotu, že kdyby některá z těchto událostí nastala, vzniklé nepříjemnosti vám pojišťovna zaplatí.

Když to prostě nestihnete…

Ať už se na místo odjezdu/odletu vydáte autem, nebo využijete hromadnou dopravu, vždy počítejte s dostatečnou časovou rezervou. Někdy ale ani to nestačí a vlivem neočekávaných událostí (nehoda na dálnici, porucha vlaku, stávka atd.) odjezd/odlet vašeho dopravního prostředku prostě nestihnete. V takovém případě vám pojištění alespoň částečně kryje náklady spojené s náhradní dopravou do cílové destinace.

PVZP vám zaplatí až 10 000 Kč za zatoulané zavazadlo?
Autor: www.istockphoto.com

Co dělat, když s vámi nepřiletí váš kufr?

Letadlo je nejbezpečnější dopravní prostředek. Díky tomu, že je rychlé a letenky jsou cenově dostupné, patří letadla mezi nejoblíbenější způsoby dopravy. Jediný zádrhel může nastat v oblasti přepravy zavazadel. Nezřídka se totiž stává, že se odbavené zavazadlo zatoulá a vy v cílové destinaci marně vyhlížíte svůj kufr napěchovaný věcmi na týdenní pobyt. Zavazadla se ve většině případů dohledají. Někdy to může být do druhého dne, někdy to pár dní trvá. Co do té doby dělat? Pokud vaše cestovní pojištění obsahuje pojištění zavazadel, stačí si na letišti vyzvednout potvrzení o tom, že se vaše zavazadlo zpozdilo minimálně o 6 hodin, a poté si schovávat účtenky od věcí, které si jako náhradu zakoupíte. Komplikace s odletem/odjezdem na dovolenou jsou vždy nepříjemné, proto je dobré věnovat pozornost výběru vhodného pojištění, a tím eliminovat případný stres. PVZP se proto rozhodla tato rizika vyjmout z připojištění a dala je přímo do standardního balíčku cestovního pojištění. Šťastnou cestu!

PVZP vám zaplatí až 10 000 Kč za zatoulané zavazadlo?
Autor: www.istockphoto.com

Zpoždění dopravního prostředku o víc než 6 hodin

Zpožděný let patří mezi další nepříjemnosti, které vás mohou na vaší cestě potkat. Běžná kratší zpoždění se dají přečkat celkem bez problémů. Co když ale na odletové tabuli naskočí šest nebo i více hodin? Pokud jste pojištění, právě šestá hodina představuje ten milník, od kterého je zpoždění považováno za pojistnou událost. Pojišťovna vám v takovém případě proplatí náklady na stravu, úschovu zavazadel nebo i ubytování, pokud vám hrozí, že budete muset strávit noc na letišti. PVZP zpoždění dopravního prostředku zahrnuje do klasického cestovního pojištění – není tedy třeba žádné speciální připojištění.

PVZP vám zaplatí až 10 000 Kč za zatoulané zavazadlo?
Autor: www.istockphoto.com

Náš tip

Pro úplný klid doporučujeme při balení využít zavazadlo vašeho spolucestujícího. Přihoďte si ke svému partnerovi pár kousků oblečení, abyste měli jistotu, že máte k dispozici to nejnutnější, kdyby se vám ztratilo zavazadlo.

Pokud se chystáte letět např. z Prahy a plánujete se na letiště dopravit hromadnou dopravou, zjistěte si, zda vlak/tramvaj/autobus jezdí zpravidla na čas. Pokud vypozorujete, že je běžné, že má vlak např. hodinu zpoždění, přizpůsobte tomu čas svého odjezdu z domu.

Jakmile si jednou necháte odbavit kufr, už se k němu ani v případě zpoždění letu na 99 % nedostanete. Přibalte si do příručního zavazadla i drobné hygienické pomůcky pro případ, že byste museli na letišti strávit delší dobu.

Nadupané cestovko od PVZP na dosah ruky 

Vydejte se za dobrodružstvím s jistotou, že o vás bude kvalitně postaráno. Cestovní pojištění od PVZP vás nenechá ve štychu, ať už se stane cokoliv. 

SOUTĚŽ s nadupaným cestovkem od PVZP

Zahrajte si s cestovním pojištěním od PVZP o hromadu vybavení k moři nebo na hory v letní soutěži Hory, nebo moře? Soutěžit můžete až do 30. 9. 2023 tady.