Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dokonalý úklid – na co rozhodně nesmíte zapomenout

15. května 2013 | 10:34
Prezentace klienta |

Kdo by nechtěl mít dokonale uklizený a čistý byt. V případě, že máte větší rodinu a k tomu domácího mazlíčka, určitě víte, že zachovávat každý den perfektní čistotu může být občas nadlidský úkon. Nemusíte v tom být ale sami – stačí si jen pořídit spolehlivé pomocníky. Na prach, úporné zvířecí chlupy a další nečistoty existuje celá armáda asistentů, kteří jsou tu od toho, aby vám práci maximálně ulehčili. Kbelík, mop, smeták, hadr, houbička, zástup úklidových prostředků, ale hlavně kvalitní vysavač – ten by neměl chybět v žádné domácnosti, ať už čítá jednu osobu nebo deset členů. 

Pozor by si měli dát hlavně alergici

Dá se říci, že v současnosti neexistuje domácnost, která by nevěděla, co to je alergie. Slzení, škrábání v krku, rýma, ucpaný nos či vyrážka – s podobnými projevy se setkalo až 25 %, tedy 2,5 mil. obyvatel. Alergeny zdravým jedincům žádné obtíže nezpůsobují, ale citlivým osobám způsobují alergickou reakci. Jedním z preventivních opatření je minimalizace styku s alergenem (např. pyl, prach, peří, zvířecí srst, některé potraviny apod.) a udržování domácnosti v čistotě. Jedním z trendů poslední doby jsou laminátové, dřevěné podlahy, marmolea či dlažby, koberce ustupují pomalu do pozadí a hrají spíše roli designového doplňku. Z toho důvodu si někteří z nás myslí, že k udržení čistoty stačí podlahu umývat a vysavač používat jen sporadicky např. na čalouněný nábytek. To je však velká chyba. „Protože mám doma syna alergického na pyl a prach, snažím se udržovat domácnost obzvlášť čistou. Nejdřív utřu prach, pak celou domácnost vysaji kvalitním vysavačem s HEPA filtrem – máme Miele – a pak teprve podlahu umyju,“ říká Petra Jandourková z Prahy. A výzkumy jí dávají za pravdu – kvalitní vysavače jsou v této souvislosti opravdu k nezaplacení.

Autor: Miele

Jak vybrat ideální vysavač pro alergiky

Vysavač vhodný do domácnosti s alergikem by měl splňovat velmi přísné požadavky. Na trhu existuje mnoho přístrojů, ale jak vybrat ten vhodný? Vysavače určené speciálně pro alergiky nabízí mj. firma Miele, která je proslulá špičkovou kvalitou a mimořádně přísným testováním svých spotřebičů (V testu musí vysavače Miele čelit 16 500 nárazům. Splňují tím parametry životnosti až 20 let. Tak přísné testy nedělá žádný jiný výrobce domácích spotřebičů – pozn.). Vysavače Miele pro alergiky mají HEPA filtr, vysoce účinný 12stupňový filtrační systém Miele AirClean (skládá se z prachového sáčku Miele HyClean a motorového a vzduchového filtru). Devítivrstvý prachový sáček Miele HyClean se postará o to, abyste s vysátým prachem již nepřišli do kontaktu. Jakmile vysavač otevřete, prachový sáček se automaticky uzavře. Podlahová hubice Allergotec, kterou lze dokoupit k jakémukoliv vysavači Miele, má hygienický senzor, který dokáže vyhodnotit koncentraci prachu a alergenů v podlahové krytině. Díky dokonalé souhře všech komponentů se vyfiltruje až 99,9 % jemného prachu.

Autor: Miele

Doporučeno vědci: vysavače Miele jsou vysoce kvalitní

Mimořádně kvalitní přístroje Miele doporučují také odborníci z prestižního německého výzkumného institutu TÜV Nord. Ti potvrzují, že vzduch vyfukovaný z vysavače Miele je čistší než okolní vzduch v místnosti. Bakterie a alergeny zůstávají bezpečně uzavřeny v prachovém sáčku. Vysavač splňuje díky speciálnímu těsnění opláštění přísné požadavky evropské normy.

Autor: Miele

Alergici se dočkali speciální edice vysavačů s HEPA filtrem zdarma

Skvělou zprávou pro uživatele trpící alergií především na prach a roztoče je, že Miele představuje aktuálně dva nové přístroje vyvinuté speciálně pro ně. Vysavače Miele S8 Brilliant Light XL v atraktivní mangově červené barvě a S 5281 HEPA v lotosově bílé (oba s výkonem až 2 200 W) mají vysoce účinný filtrační systém, aktivní HEPA filtr, 9vrstvý prachový sáček HyClean s automatickým uzávěrem a objemem 4,5 l. Jsou vybaveny přepínatelnou, lehce pohyblivou podlahovou hubicí, nerezovou teleskopickou sací trubicí a 3dílným příslušenstvím, jako je hubice na čalouněný nábytek, hubice pro vysávání spár či sací štětec. Vysavač S8 má také podlahový kartáč a komfortní rukojeť s osvětlením, díky němuž vám neunikne ani smítko. Oba přístroje jsou aktuálně k dostání v limitované edici s HEPA filtrem zdarma.

Více na www.miele.cz