Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Češky chtějí milence i manžela! Proč?

6. dubna 2011 | 11:38

Toužíme po lásce, sexu, dobrodružství, pozornosti, něze i vzrušení. A když toho není dost doma, jdeme to hledat do náruče cizích mužů. Mít milence už dávno není nic divného. Proč ale vlastně zahýbáme?

Ano, i ženy jsou často nevěrné svým mužům. Proč riskujeme manželství? Jak to, že se nebojíme zlomeného srdce? A stojí pochybné milostné dobrodružství vůbec za ty nervy, utajování, lži a nejistotu? Na poslední otázku všechny nevěrné ženy odpovídají jednohlasně: STOJÍ!

Ale důvody, proč podléháme milencům, nebo je dokonce samy hledáme, jsou různé. Zeptala jsem se na ně těch, které nevěru potají přiznaly. Samozřejmě pod cizími jmény, aby se na ně nakonec neprovalila i doma. Proč nás to tedy někdy až magneticky táhne do cizích postelí?

Šláply jsme vedle

Natálie (33)
„Že nejsme ideální pár, mi došlo, když jsme spolu měli tři děti. Jenže to už jsem odejít nemohla. Přece nerozbiju rodinu jen proto, že nemám s manželem nic společného. On kouří, já to nesnáším, on je lenoch, já miluju pohyb, on je realista, já romantička. Neklape nám to v ničem. Ani v sexu. Ale na druhou stranu, je to úžasný otec, který by za své děti dýchal. Prostě to musím vydržet, než děti odejdou z domova,“ vypráví. Do té doby smutek z podivného vztahu vyřešila po svém. „Neplánovala jsem to, přesto jsem se zamilovala. S Honzou se stýkám už čtyři roky. Dává mi to, co nemám doma. Něhu, lásku, absolutní porozumění. Díky němu se mi daří přežít své manželství.“

Hledáme vzrušení

Jana (35)
Je typický příklad ženy, která si chce za každou cenu udržet oba – manžela i milence. Oba prý miluje, ale každý jí dává něco jiného. „S manželem mě drží pohromadě jistota, láska, klid a samozřejmě naše dvě děti. Je to jako bezpečný přístav, který bude vždy stejný a pevný. Žádné překvapení, žádné novinky, žádné vzrušení. S přítelem Milanem je to naopak něco jako výbuch emocí. Smršť, vášeň, nevypočitatelnost,“ přiznává. Vdaná je patnáct let a tvrdí, že docela spokojeně. „Máme spolu velmi hezký vztah založený na vzájemném respektu i pochopení. Dokonce i náš intimní život funguje docela dobře. Přesto mám už čtyři roky milence. Ze začátku jsem se cítila špatně, měla výčitky a chtěla jsem to mnohokrát ukončit, ale nešlo to. Vždycky jsem nakonec podlehla jeho kouzlu a časem se smířila s tím, že svým způsobem miluji a potřebuji oba muže. Po každé noci nebo ,ukradeném‘ víkendu si připadám o dvacet let mladší jako ta holka, kterou jsem kdysi bývala. Pokaždé mě čas strávený s ním nabije natolik, že z toho žiji dva týdny. Je to paradoxní, ale má to pozitivní vliv na celou moji rodinu. Jako bych ji prozářila svým štěstím a energií. Když jsem si uvědomila tuhle skutečnost, přestala jsem se tomu bránit. Proč taky?“ Jana se za svůj vztah neomlouvá. Už dávno ho nebere jako divný nebo amorální. Je prostě normální součástí jejího života.

Chceme sex

Zuzana (27)
Čím dál víc žen hledá milence jen kvůli tomu, že jim to v domácí posteli neklape. „Ne, že bych doma neměla sex vůbec, ale je ho mnohem míň, než potřebuji, a není nijak zvlášť nápaditý. Pořád stejné polohy a maximálně jednou za tři měsíce. Milování mi strašně chybělo, ale časem mi došlo, že můj muž ,to‘ prostě na rozdíl ode mne nepotřebuje. Tak jsem si našla milence,“ svěřuje se. Přestože není vdaná ještě ani pět let, už dva roky to sem tam táhne s jiným. „S jedním z nich jsem spala jen dvakrát a bylo to nádherné, jenže jsem hned otěhotněla. Samozřejmě doufám, že je to manžela, ale jistá si nejsem. Přesto mě to od občasných sexuálních úletů neodradilo. Vím, že to tak budu mít do konce života. Můj muž se nezmění a moje potřeby a chutě asi také ne. A jestli se nebojím zamilování? Ani ne. Sem tam mě sice píchne u srdce, ale nemusím kvůli tomu bourat celý život,“ uzavírá drsná Zuzana.

Prostě nemůžeme odolat

Eva (55)
„Doma všechno klape více méně dobře. Samozřejmě i on mě někdy strašně štve, ale to je asi normální. Jenže jak mezi námi přibývalo rutiny, ubývalo lásky, vášně a pozornosti. Byla jsem prostě jen kus nábytku. Ženská, která na něj čeká s večeří, je okoukaná a pořád stejná. S milencem Pavlem to je jinak. Vzrušuje mě, neustále překvapuje, a hlavně s ním mám pocit, že jsem krásná a mladá ženská. Nevadí mi ani, že je o šest let mladší. Děláme spolu bláznivé věci – jezdíme na bruslích, milujeme se u rybníka, píšeme si milostné vzkazy. Domů se pak vracím spokojená a můžu hrát roli usedlé manželky a hospodyně. Užívám si to, dokud můžu,“ vypráví o svém milostném dobrodružství. Prý neřeší, jesli jí to vydrží roky. Žije teď, a co bude dál, se teprve uvidí.

Na co si dát pozor, když se pouštíte do nevěry

1. Nejprve si srovnejte v hlavě, jestli neriskujete příliš. Nebude vaše cena za chvilkové poblouznění a vášeň moc vysoká? Je vaše manželství opravdu tak strašné?
2. Ujasněte si pravidla hry. Jde vám pouze o sexuální aférku!
3. Zdraví je to nejdůležitější, používejte kondom a myslete na antikoncepci.
4. O svých pletkách raději nemluvte. Tyto zprávy se šíří jako ptačí chřipka.
5. Zaheslujte si mobil, e-maily – a pozor na sociální sítě! Nikdy nevíte, co a jak na vás může prasknout.

Nevěra se nevyhýbá ani celebritám

Autor: Majka Vinická, Kbak, Klena