Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Osmdesátníci Mária a Jozef: Rozvod kvůli nevěře i penězům!

Na počátku jejich vztahu to byla láska až za hrob. Po deseti letech se však láska proměnila v nenávist.
29. října 2010 | 10:59

Důchodci Mária (85) a Jozef (82) z Hencoviec jsou asi nejstarším párem na Slovensku, který se postavil před soud, aby zrušil svůj manželský slib. Za jejich neshodami prý stojí Jozefova nevěra i skutečnost, že Máriu obral o nemalou finanční částku.

Psycholožka Mária (85) a neurolog Jozef (82) se vzali před deseti lety. Pro Marii to byl už pátý sňatek v životě, Josef se zase ženil podruhé. Zpočátku jim všechno klapalo, ale po deseti letech, zdá se, vztahy ochladly. A nejen to, vyústily dokonce do vzájemné nevraživosti.

"Moje manželka je odkázána na invalidní vozík. Nedokážu se o ni již postarat. Plánovali jsme, že půjde do penzionu, hledali jsme možnosti po celém Slovensku. Jsou však velmi drahé a všude nám řekli, že jako manžel bych musel doplácet. Jediný způsob, jak se tomu vyhnout, je rozvod, " řekl slovenskému deníku Nový Čas pan Jozef.



Jeho manželka Mária, která svého muže oslovuje Pane doktore, však říká, že důvod je jiný. "Našel si přítelkyni v Popradě. Navíc mě připravil o peníze za byt, který jsem prodala v Brně poté, co jsem se k němu nastěhovala do Hencoviec," tvrdí zklamaná Marie. Podle ní jde o částku 800 tisíc korun. "Pan doktor se ke mně chová velmi hrubě a vůbec se o mě nestará, ačkoli jsem imobilizována. Ale o ty peníze se připravit nedám," prohlásila naštvaná Marie.

Proti rozhodnutí Okresního soudu ve Vranově, který s jejich rozvodem už souhlasil, se odvolala ke Krajskému soudu v Prešově. Až ten rozhodne, zda se dva lékaři, kterým je dohromady téměř stosedmdesát let, stanou opět svobodnými.

Autor: Čas.sk, lenak