Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výzdoba dětského pokojíčku nebyla nikdy snazší! Vyrobte si obláčky

Mráčky mohou zdobit jakoukoli místnost
25. ledna 2014 | 15:00

Pro všechny šikulky by tahle závěsná dekorace do dětského pokojíčku měla být úplnou hračkou. Přitom, když si s tím dostatečně pohrajete, bude to dělat nejen vám, ale i vašim dětem velikou radost a ještě to pěkně vypadá. A na druhou stranu, kdo řekl, že by se to nemohlo hodit i jinam, než k dětem!


Musíte se rozhodnout, z jakého materiálu budete chtít mráček vyrábět. Pevnější materiál bude dobře držet tvar. Můžete ho udělat třeba plstěný. Vezměte látku a přeložte ji na půlku. Nakreslete si tvar obláčku, jaký se vám zdá nejhezčí, a vystřihněte ho z látky. Na šicím stroji sešijte obě části k sobě a nechte jen malý otvor. Tímto otvorem musíte být schopni protáhnout polštářek z rubu na lícovou stranu a tím stejným otvorem pak dovnitř napěchovat výstelku. Jakmile s tím budete hotovi, otvor zašijte, aby vám výstelka nevypadávala.

Mráčky mohou zdobit jakoukoli místnost
Autor: diycozyhome

Potom přejděte ke kapičkám. Ty mohou být ze stejného materiálu nebo z jiné látky nebo různobarevné, vaší fantazii se meze nekladou. Kapičky vyrobte úplně stejným způsobem jako mrak. Hotové kapky se pak vlascem nebo tenkým drátkem připevněte k mráčku. Kapky můžete vyrobit třeba i ve tvaru srdíček nebo na mrak můžete navěsit různá cingrlátka a korálky.