Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Alou do vlastního! Slavné maminky prozradily, kdy přestěhovaly děti ze své ložnice

Celebrity se svěřily, jak se s přesouváním dětí z vlastní ložnice popraly ony.
29. října 2013 | 13:30

Některé děti potřebují vaši bezprostřední blízkost až do předškolního věku, jiné jsou nezávislé již od narození. Na to, kdy je vhodná doba přesunout je do vlastního pokojíčku univerzální odpověď neexistuje. Přesto byste ale měli zvážit několik faktorů.

Vaše nebo jejich pohodlí?
Pokud kojíte, je docela nepředstavitelné, že byste k novorozenci chodila každé 3 hodiny vedle do pokoje, abyste ho nakrmila. V takovémto případě je nejlepším řešením umístit dětskou postýlku do ložnice. S ubývajícím nočním krmením, ale můžete zkusit potomka přesunout do vlastního pokojíčku.

Noční cestovatel

Přestěhování do vlastního proběhlo bez problémů, ale sotva jste dětskou postýlku vyměnili za postel bez zábran, máte několikrát za noc "nezvaného hosta"?

...
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Zkuste dítě v noci odvést zpět do vlastní postýlky a počkat dokud neusne, nebo mu dát vedle postele takzvané noční světýlko. To ho neruší ve spánku, ale současně poskytuje měkké světlo, které by mělo rozptýlit noční strachy.

Hlavně bez stresu

Neporovnávejte svoji situaci s kamarádčinou. Pamatujte, že každé dítě je originál a že vám pocit "moderní nezávislé matky" nestojí za pochroumanou psychiku vlastního potomka.

...
Autor: profimedia.cz

Pokud vaši přítomnost vyžaduje i v noci, snažte se to zařídit tak, aby to bylo schůdné pro vás pro oba. A ruku na srdce, ještě ráda budete vzpomínat, jak se k vám vaše batole v noci přitulilo, až z něj budete mít puberťáka, kterému se příčí dát vám pusu i při přání k narozeninám.

Jak přesun ratolesti do pokojíčků řeší slavné české matky?

Agáta Prachařová (Hanychová)

Agáta Prachařová se synem Kryšpínem
Autor: .facebook.com/agata

Kryšpín spí bez problémů ve vlastním pokoji zhruba od jednoho roku. A to mi i přišlo jako vhodná doba. Ale samozřejmě mám v jeho pokoji chůvičku, abychom měli přehled, co se u něj v noci děje.

Martina Gavriely

Moje děti měly svůj pokoj hned od narození. Každý den tak chodili oba spát v sedm večer do vlastních postýlek. Vedle nich jsem ale měla vždy velkou matraci kde jsem kojila, nebo tam s dětmi spala, když byly nemocné.

Moje děti navíc nikdy neměly problém s usínáním - dala jsem je v sedm do postýlky a spaly, takže je nikdo nemusel uspávat. Naučila jsem si je ale usínat při lampičce a buď měly vždy otevřené dveře nebo puštěnou televizi, což mělo za efekt, že byly vždy schopné usnout kdekoliv a v sebevětším rámusu. Což jim, naštěstí, vydrželo dodnes.

Kristýna Kloubková

Kristýna Kloubková s dcerou Jasmínou
Autor: archiv TV Nova

Jasmínka měla od začátku vlastní postýlku, kterou jsme měli v ložnici u postele. Když jsme se ji ale snažili zhruba v roce přesunout do vlastního pokojíčku, moc se jí to nelíbilo. Navíc měla v té době nějakou virózu, takže se snahy o přestěhování brzy zhatily. Po půl roce jsme ale jeli na chalupu, kde se malá naučila usínat úplně bez problémů a po návratu domů se tak automaticky přestěhovala do vlastního pokojíčku. Teď tak jen napjatě očekávám, jak proběhne změna z malé postýlky na velkou.

Jaké zkušenosti máte s přesouváním dětí vy? Kdy je podle vás vhodná doba? Podělte se s námi o svoje tipy a fígle, třeba tím pomůžete dalším maminkám!

Reklamní sdělení:

Trápí Vás akné a kožní problémy? Řešením je vysokofrekvenční terapie!


Autor: Brigita Zemen