Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nemáte při mateřské klid na práci? Vyražte i s ratolestí do Baby Office!

Péče o batole se dá s prací skloubit snadněji, než si myslíte
4. října 2013 | 07:00

Snažíte se pracovat na mateřské dovolené a hladově se vrháte k počítači kdykoliv váš drobeček usne? Zkuste se alespoň občas přesunout do Baby Office - kanceláře, kde vy soustředěně pracujete a vaše batole si bezpečně hraje.

Kanceláře jako Baby Office vznikají po celém světě, včetně České republiky, jako projekty sociálního podnikání, určené hlavně pro rodiče, kteří se nechtějí vzdát svojí kariéry, ale zároveň se brání plnému pracovnímu zatížení příliš brzo po narození jejich dítěte.
Jejich největší výhodou je klid na práci, odborná pedagogická péče o vaše dítě a možnost vytváření nových sociálních kontaktů.

Dovádění povoleno

Péče o batole se dá s prací skloubit snadněji, než si myslíte
Autor: Shutterstock.com
Hana Krejčí, podnikatelka a zakladatelka Baby Office, pochopila po čem pracující matky touží, když se sama na mateřské dovolené snažila s batoletem najít kavárnu nebo kancelář, která by byla vhodná pro malé dítě a kde by současně  nikoho nerušil jeho křik a výskot.

Přišla proto s koncepcí kombinované kanceláře a miniškolky. Výhody jsou patrné na první pohled. Zatímco vy se ve sdílené kanceláři můžete plně soustředit na práci, aniž byste přemýšlela nad tím, jestli  raději neodložit notebook a nejít skládat kostky, vaše dítko se nenudí, ale hraje si s ostatními dětmi pod odborným dohledem. Vy jste mu navíc, na rozdíl od klasických školek, stále na blízku.

Školka není všechno

Péče o batole se dá s prací skloubit snadněji, než si myslíte
Autor: Shutterstock.com
Kromě kanceláře a školky však Baby Office zpravidla nabízejí i prostory a akce, které vás podpoří v začínajícím podnikání. Můžete zde například získat cenné zkušenosti nebo užitečné kontakty. Svoji práci a výrobky máte také možnost propagovat na pravidelně pořádaných akcích za účelem networkingu, kde se seznámíte s lidmi z oboru, kteří mají více zkušeností než vy a mohou vám v mnohém poradit.

Sdružují se zde také nabídky částečných úvazků pro rodiče, bezplatné semináře které vám usnadní nástup do práce po rodičovské dovolené nebo vzdělávací kurzy, které mohou zvýšit vaše šance na pracovním trhu.

Péče o batole se dá s prací skloubit snadněji, než si myslíte
Autor: Shutterstock.com

Za zkoušku nic nedáte

Pokud si chcete práci ve sdílené kanceláři vyzkoušet, právě teď je na to ta nejlepší doba. Přestože částky za využívané služby bývají v těchto zařízeních zpravidla velmi nízké, aby právě matkám na rodičovské dovolené nezatížily rozpočet, od 1.srpna 2013 získal pražský projekt Baby Office dotaci z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR, díky čemuž může nabízet své služby bezplatně.

Autor: brig