Tuňáková pomazánka
Suroviny:
konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
4 lžíce pomazánkového másla
jemně nastrouhané jablíčko
petrželka
sůl
čerstvá zelenina
plátky chleba
Postup:
Maso tuňáka rozmačkáme a přidáme všechny další suroviny, promícháme a směs ochutíme solí. Pomazánku mažeme na plátky chleba a zdobíme čerstvou zeleninou.
Bramborový koláč se sýrem
Suroviny:
350 g vařených brambor
2 vejce
150 g strouhaného tvrdého sýra
3 lžíce strouhanky
trocha mléka
menší svazek pažitky a petrželky
2 lžíce olivového oleje
sůl
Postup:
Brambory rozmačkáme, přidáme vejce, sýr, mléko, strouhanku a nasekané bylinky, směs důkladně promícháme. Pokud je moc hustá, přilijeme trochu mléka, trochu osolíme. Bramborové těsto narovnáme do vyšší formy vymazané olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C dozlatova.
Doba přípravy: 60 minut
Ananasový krém s bagetkou
Suroviny:
sýr žervé
2 kolečka kompotovaného ananasu
čerstvé bylinky (pažitka, petrželka)
sůl
bagetka
Postup:
Ananas nasekáme na malé kousky, smícháme se sýrem a směs dochutíme špetkou soli. Krém mažeme na plátky bagetky a přidáme nasekané bylinky.
Doba přípravy: 5 minut
Cookies s čokoládou a vločkami
Suroviny:
½ Hery
½ hrnku cukru
½ hrnku třtinového cukru
vejce
vanilkový cukr
¾ hrnku ovesných vloček
1 ½ hrnku mouky
špetka soli
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
šálek nasekané bílé čokolády
½ šálku pekanových ořechů
Postup:
Všechny přísady smícháme, na závěr přidáme ovesné vločky, čokoládu a nasekané pekanové ořechy. Pokud je těsto příliš měkké, odložíme ho na 15 minut do chladničky ztuhnout. Potom z něj tvoříme lžící menší sušenky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi nimi necháme hodně místa, protože cookies se v troubě roztékají. Pečeme při 180 °C asi 10 minut.
Doba přípravy: 25 minut