Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Otřesné! Dietu drží už čtyřleté holčičky a pláčou hlady

27. ledna 2012 | 18:00

Některé ambiciózní matky jsou schopny pro úspěch svých dětí podniknout cokoliv, třeba jim i zničit zdraví. Teprve čtyřletá Adriana nebo osmiletá Ever Rose hubnou do flitrových šatů, aby zabodovaly v kontroverzní americké soutěži Toddlers and Tiaras.

Čtyřletá Adriana musí dodržovat přísný dietní režim, který jí nařídila její "pošahaná" matka. Několik týdnů před soutěží Toddlers and Tiaras musí jíst jen zeleninové saláty.

Držet dítě v jídle zkrátka ve věku, kdy se teprve vyvíjí a přísun všech živin je velmi důležitý, se jinak než pošahaností nazvat nedá.

“Několik týdnů před soutěží hlídám, co dcera jí. Denní jídlo nesmí přesáhnout 1600 kalorií,“ říká žena. Ovšem děti od tří let by měly přijímat 1800 kcal. Malá Adriana tímto dietním režimem, zhubla rychle dvě kila.

Když padnou šaty, naženou body

Proč i tak malé dívky musí takové týrání podstoupit? Aby oblékly přiléhavé flitrové šaty a ohromily porotu dětské soutěže krásy. “Nedostanou vysoké hodnocení, pokud jim šaty perfektně nepadnou,” vysvětluje matka.

Jaké tedy bylo její zklamání, když jí kanárkově žlutou róbu nemohla přes vynaložené úsilí a strádání holčičky zapnout. “Jsou těsné,” zasyčela naštvaně na Adrianu. “Okamžitě je sundej,” přikázala jí.

Nakonec se ženě však šaty podařilo na dcerku „narvat“. “Udělám cokoliv, aby měla úspěch. Chci, aby z ní byla hvězda,” vysvětluje.

Čtyřletá Adriana zhubla dvě kila, šaty přesto nešly dopnout.
Autor: repro foto: TLC

Šaty přilepila lepidlem na řasy

Další ze soutěžících starší kategorie, osmiletá Ever Rose, má už sama velké ambice vyhrát, tak přísnou dietu drží zcela dobrovolně: “Musím si hlídat, co jím, i když mám někdy hlad,” přiznává.

Když si přeci jen chce s kamarádkou dát něco sladkého, zpraží ji pohled matky: „Víš, že tohle smíš jen za odměnu!“

Při oblékání Ever Rose vyšlo najevo, že zhubla až moc.
Autor: repro foto: TLC

Do soutěže se dívce proto podařilo shodit 4,5 kila, což se však ukázalo nakonec až moc. Připravené růžové šaty jí byly velké. 

“Musíš přestat hubnout, musela bych ti koupit nové šaty,” zděsila se její matka, ale hned si s tím nadělením poradila – přilepila látku dceři na kůži lepidlem na řasy. “A teď jim to ukážu,” vyrazila Ever Rose odhodlaně na scénu. 

Autor: INT, bak