Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Česká rodina v Thajsku: Výlet lodí na ostrovy část 1.

17. února 2014 | 18:30

Na jižním okraji ostrova KohChang jsou rozesety v moři malé i větší ostrovy. Ostrůvky. Už na pohled z dálky romantické. Chtěli jsme tam. Ale představa přeplněné výletní lodi a řvavé ruštiny všude kolem se nám nelíbila. Nakonec jsme našli pěknou loď, bezva posádku, rozumnou cenu a fantastické zážitky!

Začalo to samozřejmě nabídkou plážových nadhaněčů. Slibovali zážitky, oběd i slevu a děti zdarma. Nějak se nám do toho nechtělo.

Pak nás ale napadlo poptat se kousek od nás bydlícího Američana Armyho (je tu na zaslouženém důchodovém odpočinku a hlídá a spravuje se svou thajskou přítelkyní dům svému synovi, který žije v HongKongu), protože on má někde na jihu menší motorovou loď. A Army reagoval okamžitě.

Nenabídl nám sice svezení na svém člunu, ale obratem volal do maríny a hned měl pro nás škuner. Je prý nový, krásně natřený, určený pro třicet výletníků, v ceně bude ovoce a voda a za 5 tisíc Bathů je jen pro nás.

Je rozhodnuto

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Moc dlouho jme neváhali. Už proto, že jsme před jen pár dny potkali sympatické Čechy odněkud z Chomutova, kteří tu byli na dva týdny a chtěli by na loď prý taky. Tak jsme se o cenu rozdělili a jeli.

Plavba začala poměrně jednoduše, prostě jsme nastoupili na opravdu docela pěknou a čistou loď, pak asi patnáctiletý kluk odsunul ošlapané prkno, kapitán v kraťasech a triku se usmál, nastartoval diesel a vyjel. Zamířil na jih ze zátoky.

Jsme uchváceni

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
V tu chvíli se začala odvíjet ta nejbrutálnější romantika. Kolem nás se sunuly ostrovy pokryté palmami u pobřeží, příbojem omlácená skaliska s tajemnými jeskyněmi, pralesními velikány s dravými ptáky v korunách.

Mířili jsme k ostrovu Ko Way.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl