Pokud chcete vařit rychle a zároveň zdravě, je potřeba si podle toho uspořádat kuchyni. Margit Slimáková vám dá tipy, jak to dělá ona, a také poradí, jak by měl vypadat správný nákup. Co, kde a jak často nakupuje a co si vlastně představit pod označením "skutečné potraviny"?
"Třeba bílý plnotučný jogurt, máslo, které vznikne stlučením smetany, z pečiva jsou to kvasové chleby, je to něco úplně jiného. Opak, vlastně protiklad, jsou vysoce průmyslově zpracované produkty, které mají celou řadu aditiv, doslazování a podobně," říká.
Rychlé recepty podle Margit Slimákové
• Chcete zavzpomínat na dovolenou? I doma si můžete přichystat oblíbené bulharské jídlo, a to studenou okurkovou polévku tarator.
• Rychlý dezert do skleničky se zakysanou smetanou bude mít zaručeně úspěch. Ve videu vám Margit Slimáková nabídne různé verze tohoto moučníku.
Extra tip: Jak připravit fermentovaný tvaroh, který je skvělým základem pro rychlé pomazánky?
Recepty a spoustu praktických tipů pro rychlé vaření najdete ve videu v úvodu článku.
.