Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Rychlé vaření podle Margit Slimákové. Recept na tarator a dezert do skleničky

Video se připravuje ...
Jak vaří Margit Slimáková? Tady jsou 2 její tipy na superrychlá jídla
VIDEO: Videoredakce ženských webů
12. září 2023 | 06:00

Její doménou jsou skutečné potraviny, lokální suroviny a rychlé domácí vaření.  Specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková se podělí o své rady z kuchyně a přidá i tipy na rychlá jídla.

Pokud chcete vařit rychle a zároveň zdravě, je potřeba si podle toho uspořádat kuchyni. Margit Slimáková vám dá tipy, jak to dělá ona, a také poradí, jak by měl vypadat správný nákup. Co, kde a jak často nakupuje a co si vlastně představit pod označením "skutečné potraviny"? 

"Třeba bílý plnotučný jogurt, máslo, které vznikne stlučením smetany, z pečiva jsou to kvasové chleby, je to něco úplně jiného. Opak, vlastně protiklad, jsou vysoce průmyslově zpracované produkty, které mají celou řadu aditiv, doslazování a podobně," říká.

Rychlé recepty podle Margit Slimákové

•  Chcete zavzpomínat na dovolenou? I doma si můžete přichystat oblíbené bulharské jídlo, a to studenou okurkovou polévku tarator.

•  Rychlý dezert do skleničky se zakysanou smetanou bude mít zaručeně úspěch. Ve videu vám Margit Slimáková nabídne různé verze tohoto moučníku.

Extra tip: Jak připravit fermentovaný tvaroh, který je skvělým základem pro rychlé pomazánky?

Recepty a spoustu praktických tipů pro rychlé vaření najdete ve videu v úvodu článku.

.

 

Autor: red