Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Recept dne: Frittata s bramborami, pancettou a sušenými rajčaty

Frittata s bramborami, pancettou a sušenými rajčaty
10. června 2013 | 17:00

Překvapte večer rodinu pravou italskou omeletou. Frittatu zvládne připravit každý. A přidat se do ní dá vše, co najdete v lednici. Navíc můžete tuhle pozvolna propékanou vaječnou omeletu podávat teplou i studenou, s kouskem pečiva, i bez něj.

Frittata s bramborami, pancettou a sušenými rajčaty

Budete potřebovat (na 4 porce):

250 g brambor
2 - 3 velké červené cibule
6 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
150 g pancetty (italské slaniny)
100 g sušených rajčat
6 vajíček
troška smetany nebo mléka
bylinky (oregáno, tymián)
parmezán
pepř a sůl

Sušená rajčata
Autor: Shutterstock.com
Postup:

1. Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Nakrájejte cibuli, rajčata, česnek a natrhejte pancettu.

2. Na velké pánvi se silným dnem rozehřejte olej, postupně přidejte cibuli, česnek a brambory a opečte. Přidejte na kostičky nakrájenou pancettu, sušená rajčata a nasekané bylinky. Osolte a opepřete.

3. Snižte teplotu a zalejte vajíčky (třeba rozmíchanými s trochou smetany či mléka), nechte chvíli na plotně a pak přesuňte do vyhřáté trouby. Vyndejte, až bude mít pokrm zlatavou barvu. Na závěr ještě posypte parmezánem a čerstvými bylinkami. Podávejte nakrájené na dílky jako koláč.

Náš tip:
Omeletu můžete připravit i bez následného zapékání v troubě. Připravovaný pokrm je však třeba zakrýt pokličkou, aby vajíčka nezůstala syrová.