Středa 30. září 2020
Svátek slaví Jeroným, zítra Igor
Oblačno, déšť 15°C

Jahodový koláč s nutelou

9. července 2011 | 06:00

Chcete jahody povýšit na gurmánský zážitek? Zkuste tedy tento vynikající moučník. Čokoláda k tomuto ovoci prostě patří, tak proč ji nepřidat i do snadného koláče, ve kterém se chutě perfektně propojí.

Budete potřebovat (na 1 kulatou formu):

na těsto:

250 g mouky
60 g cukru
120 g másla
1 až 2 vejce
špetku soli

na krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink v prášku
3 lžíce cukru
125 g másla
jedno malé balení nutely
jahody na zdobení

Postup:

Z mouky, cukru, másla, vajec a špetky soli vypracujte hladké těsto. Přeneste ho do formy a zarovnejte okraje. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Z mléka, prášku a cukru uvařte hustý pudink a za stálého míchání nechte vychladnout. Přimíchejte máslo a nutelu. Krémem potřete vychladlý korpus a nahoru navrstvěte čerstvé jahody.

Doba přípravy: 40 minu
Doba pečení: 20 minut

Trojhránky z listového těsta s jahodami

Autor: Erika Pilátová, Kbak