Budete potřebovat (na 1 kulatou formu):
na těsto:
250 g mouky
60 g cukru
120 g másla
1 až 2 vejce
špetku soli
na krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink v prášku
3 lžíce cukru
125 g másla
jedno malé balení nutely
jahody na zdobení
Postup:
Z mouky, cukru, másla, vajec a špetky soli vypracujte hladké těsto. Přeneste ho do formy a zarovnejte okraje. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Z mléka, prášku a cukru uvařte hustý pudink a za stálého míchání nechte vychladnout. Přimíchejte máslo a nutelu. Krémem potřete vychladlý korpus a nahoru navrstvěte čerstvé jahody.
Doba přípravy: 40 minu
Doba pečení: 20 minut