Jahodová bomba: Palačinkové rolky | Pro ženy | Blesk.cz

Jahodová bomba: Palačinkové rolky

25. května 2010 | 13:39

SERIÁL: Nezklamou jako dezert, ale můžete je podávat i jako hlavní chod. Hlavně od malých strávníků se dočkáte nadšené reakce.

Palačinkové rolky

Doba přípravy: 60 minut
Doba smažení: 25 minut
Doba chlazení. 3 hodiny

Budete potřebovat (pro 4 osoby):
200 g hladké mouky
350 ml mléka
2 vejce
1 lžičku cukru krupice
špetku soli
50 g rozpuštěného másla
olej na smažení

na náplň:
6 plátků želatiny
šťávu a kůru ze dvou citronů
125 g cukru krupice
6 žlouků
100 ml bílé hroznové šťávy
400 g smetany ke šlehání
250 g jahod

Zkuste si večeři osladit a udělejte jahodové rolky.
Zkuste si večeři osladit a udělejte jahodové rolky.
Autor: Isifa.com

Postup:
1. Z mouky, mléka, vajec, cukru, rozpuštěného másla a ze soli vypracujte hladké těsto a nechte ho chvíli stát. Usmažte osm až dvanáct palačinek a nechte je vychladnout.

2. Želatinu namočte do studené vody. Citronovou šťávu smíchejte s citronovou kůrou, s cukrem, hroznovou šťávou, se žloutky a za stálého míchání přiveďte k varu. Ihned sejměte z ohně a v ještě horké směsi rozpusťte vymačkanou želatinu. Směs propasírujte přes jemné sítko do mísy a postavte ji do větší mísy s ledem. Míchejte a chlaďte, dokud nezačne tuhnout.

3. Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte do směsi. Přidejte jahody, zlehka promíchejte a dejte na půl hodiny do lednice. Směsí naplňte palačinky, zabalte je do alobalu a nechte vychladit. Před podáváním odstraňte alobal.

Autor: red