Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Testování pleťových sér: Do kterého produktu se vyplatí investovat hříšné peníze?

23. ledna 2020 | 06:00

Pleťová séra většinou nepatří mezi nepostradatelnou součást každé dámské kosmetické výbavy. Je to škoda, protože v malé lahvičce se skrývá opravdu velký zázrak pro vaši pleť. Séra totiž obsahují mnohem více aktivních látek než klasický pleťový krém, a tak své pokožce dopřáváte opravdu královskou péči. Některá jsou však opravdu drahá, a tak je potřeba vybírat s rozmyslem. Do kterých se – podle nás – vyplatí investovat?

Tyto malé lahvičky v sobě ukrývají velké množství aktivních a výživných látek, snadno si poradí s unavenou, vysušenou pletí a často i s drobnými vráskami. Pokud vás tedy trápí jisté nedokonalosti, investice do kvalitního pleťového séra se rozhodně vyplatí. Které z testovaných zafungovalo na jedničku?

Hyaluronové sérum Saloos, 219 Kč (15 ml)

Hyaluronové sérum, Saloos, 219 Kč (15 ml)
Autor: archiv firme

Koupíte na www.saloos-shop.cz

Toto sérum bohužel nefungovalo tak, jak bych si představovala. Po nanesení na pleť začal žmolkovat a pleť byla na dotek trochu ulepená a přišlo mi, že i sušší. Zkoušela jsem sérum aplikovat také večer, ale výsledek byl podobný. Je však možné, že tento produkt pouze nesedl mé pleti a že si své příznivkyně najde. 

Známka jako ve škole: 3

 

Hyaluronové sérum Renovality, 349 Kč (50 ml)

Hyaluronové sérum, Renovality, 349 Kč (50 ml)
Autor: archiv firme

Koupíte na www.jannami.cz 

Na značku Renovality jsem slyšela jenom samou chválu, a tak jsem byla na toto sérum opravdu zvědavá. A musím přiznat, že mě nezklamalo. Sérum je velmi jemné, krásně se roztírá a během chvilky se vstřebá. Trápila mě poslední dobou unavená pleť – a musím říct, že už po pár použitích byla pokožka rozzářená a na dotek hebká. Rozhodně to není má poslední lahvička od této značky. Cena je navíc oproti jiným produktům opravdu příznivá. 

Známka jako ve škole: 1

Pleťové sérum Remodelling Elixir, For Life & Madaga, 799 Kč (30 ml)

Pleťové sérum Remodelling Elixir, For Life and Madaga, 799 Kč (30 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.com

Česká značka kosmetiky mi velice vyhovuje. Elixír je dobré kombinovat společně s krémem, ale i sám o sobě je skvělý. Je poměrně tekutý, aplikovala jsem ho na obličej i krk a dekolt. Poměrně snadno se vstřebává do pokožky, stačí jemně vmasírovat. Pleť je vláčná, ale ne lepivá a máte pocit, jako by se právě napila. Produkt je téměř bez jakékoli vůně.

Známka jako ve škole: 1

Rozjasňující protivráskové sérum s vitaminem C Eucerin, 820 Kč (3x 8 ml)

Koupíte v síti lékáren.

Produkty od značky Eucerin většinou fungují na jedničku a jinak tomu nebylo ani v případě tohoto séra. Obsahuje vitamin C, který se v poslední době těší velké oblibě. Před prvním použitím musíte ampulku dvakrát až třikrát stlačit, aby se uvolnil do kyseliny hyaluronové vitamin C, následně je potřeba obsah protřepat, aby se látky spojily, a poté můžete produkt aplikovat. Já si ho přidávala do nočního krému. Už po pár použitích byla pleť vyživená a zpevněná. 

Známka jako ve škole: 1

Rozjasňující protivráskové sérum s vitaminem C, Eucerin, 820 Kč (3x8 ml)
Autor: archiv firme

Obnovující séra Biofáze, Santal, Nobilis Tilia, 994 Kč (3x 20 ml)

Koupíte na www.eshop.nobilis.cz

V balení se nacházejí tři různá séra, jejichž pořadí musíte dodržet. Časový rozestup mezi nimi je alespoň deset minut. Takže si na tento malý rituál musíte vymezit nějaký čas. Já jsem je používala vždy večer. Vybrala jsem si sadu pro aknózní pleť, protože mě trápily malé pupínky, a musím říct, že Biofáze zafungovala skvěle. Nejenže tyto nedokonalosti brzy zmizely, ale pleť byla navíc krásně vyživená a hydratovaná. Někomu možná bude vadit přírodní aroma, mně naopak vyhovovalo. Biofáze není pouze na aknózní pleť, ale můžete vybírat hned ze šesti druhů, a to na ochablou pleť, na dehydratovanou pleť se sklony k vráskám, na citlivou pleť a další. 

Známka jako ve škole: 1

Biofáze Obnovující séra Santal, Nobilis Tilia, 994 Kč (3x20 ml)
Autor: archiv firme

My Secret 24K Gold Elixir, For Life & Madaga, 1330 Kč (30 ml)

My Secret 24K Gold Elixir, For Life and Madaga, 1330 Kč (30 ml)
Autor: archiv firme

Koupíte na www.forlifemadaga.com

Na sérum s mikročásticemi 24karátového zlata a s výtažky z kaviáru jsem se kvůli jeho luxusnímu složení hodně těšila, ale bohužel musím říct, že neurazí, ale ani nenadchne. Na pleti jsem totiž po používání tohoto přípravku nezaznamenala žádnou změnu, věřím ale, že funguje jako prevence proti stárnutí. Příjemné je, že má konzistenci hodně řídkého gelu, takže se okamžitě vstřebává. Také není vůbec nijak cítit a pokožku nedráždí.

Známka jako ve škole: 3

Pleťové omlazující sérum s kozím kolostrem Platine S, Le Chaton, 1798 Kč (30 ml)

Pleťové omlazující sérum s kozím kolostrem Platine S, Le Chaton, 1798 Kč (30 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.kosmetikacapri.cz

V tomto krému je použito kozí mlezivo, což je první mléko, kterým koza krmí své mládě. Je jediným přirozeným zdrojem růstových faktorů, které podporují množení a regeneraci buněk. Pro ty, které nemají rády kozí mléko a produkty z něj a kterým vadí, bude toto sérum asi problém, protože je z něj kozí mléko cítit. Mně přišlo sérum geniální. Opravdu mi přijde, že pomáhá, a po vstřebání je pleť nádherná.

Známka jako ve škole: 1

Zpevňující protivráskové sérum na obličej a oční okolí Juvena, 2709 Kč (30 ml)

Zpevňující protivráskové sérum na obličej a oční okolí, Juvena, 2709 Kč (30 ml)
Autor: archiv firme

Koupíte v parfumeriích FAnn.

Sérum od Juveny je velká investice, rozhodně nepatří mezi ta levnější na trhu, ale vynaložené peníze se rozhodně zúročí. Jedná se o jemně parfemovanou vodičku, která ale okamžitě vypne pleť. Pokožka je po ní hladká, svěží a rozzářená. Hluboké vrásky sice nezmizí, ale během používání je pleť opravdu vypnutá a hydratovaná. Sérum je vhodné pro všechny typy pleti a můžete ho nanášet i na oblast kolem očí. Určitě ho používejte v kombinaci s krémem.

Známka jako ve škole: 1

 

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...