Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

6 chyb, které děláte při odličování, a tak si způsobujete vrásky i akné

  • 24. listopadu 2015 | 06:00

    Moje kamarádka mi nedávno vyprávěla, že vděčí mamince mimo jiné za to, že ji od prvního dne, co použila řasenku, vštěpovala do hlavy, aby se nikdy nezapomněla odlíčit. Ať jste sebevíc unavená, máte popito nebo se bojíte, jak se na vás bez líčidel bude tvářit ten muž, vedle kterého hodláte ulehnout, odlíčení je zkrátka nutnost. Jste si ale jistá, že se odličujete správně?

  • Po odlíčení se neumyjete

     

    Bioderma, micelární voda pro citlivou pleť Sensibio H2O, 399 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Ať už k odličování používáte odličovací mléko, oleje nebo ubrousky, vždy byste se po jejich použití měla ještě umýt čisticím gelem, tonikem nebo micelární vodou. Jedině tak totiž z pleti stáhnete i mastnotu a zbytky líčidel, které na ní odličovací přípravky zanechávají, a jedině tak bude pleť opravdu čistá.

     

    Tip: Vyzkoušejte micelární vodu pro citlivou pleť od značky Bioderma, která dokáže z pleti stáhnout veškeré zbytky odličovacích přípravků i líčidel.

  • Šetříte na sobě

     

    Ebelin, odličovací tampony maxi, 40 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Stačí vám na odlíčení dva vatové tamponky nebo jeden odličovací ubrousek? Přestože si možná myslíte, že ano, není to pravda. Ať už k odličování používáte tamponky nebo ubrousky, vždy byste jich měla použít tolik, kolik je potřeba, než bude ten poslední úplně čistý. Jakmile totiž na tamponku nebo ubrousku stále vidíte zbytky líčidel, máte je i na pleti, nejste dokonale odlíčená, a pleť tak nemůže dýchat, ucpává póry a vytvářejí se na ní vrásky.

     

    Tip: Pořiďte si větší odličovací tamponky, se kterými je odličování pohodlnější.

  • Podceňujete oční make-up

     

    Saloos, hydrofilní odličovací olej (50 ml), 80 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nedostatečné odlíčení řasenky, stínů a linek může vést k syndromu suchého oka a očním infekcím, což je něco, o co rozhodně nestojíte. Měla byste se proto ujistit, že než jdete spát, máte oči dokonale odlíčené. Používejte na ně speciální přípravky určené k odličování očního make-upu, které jsou k očím šetrné a nedráždí je. Naprosto ideální jsou pak přírodní odličovací oleje, které jsou mastné, takže na víčku krásně kloužou, a vy ho tak nemusíte třít a vytvářet si na citlivé kůži drobné vrásky. Než líčení z oka setřete, nejprve tamponek na oko na chvíli přitiskněte, aby se líčení rozpustilo a šlo lépe dolů.

     

    Tip: Hydrofilní odličovací oleje od české značky Saloos se vyrábějí v několika vůních, mají příznivou cenu a oční make-up odlíčí dokonale.

     

     

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušely jsme, čím jde nejlépe odlíčit voděodolná řasenka • VIDEO: Adam Balažovič

  • Nepoužíváte správný odličovač

     

    BioAroma, odličovací olej s heřmánkem a diktamem, 299 Kč, koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem
    Pokud se při svém denním líčení omezíte na BB krém nebo pudr a řasenku, není žádný problém, pokud při odličování sáhnete po micelární vodě. Pokud na sobě ale máte make-up, korektor, pudr, tvářenku, oční linky, stíny i neslíbatelnou rtěnku, musíte večer použít "silnější kalibr". Ideálně přímo odličovací oleje nebo alespoň přípravky, které je mají ve složení. Jedině mastný produkt na sebe totiž dokonale váže mastnotu obsaženou v líčidlech a je schopen je z pleti perfektně odstranit.

     

    Tip: Přírodní odličovací olej v pumpičce od značky BioAroma je určený na pleť i na oči a svou vůní vás přenese do staré divadelní maskérny.

  • Myjete si obličej příliš teplou vodou

     

    Faran, čisticí pleťový gel, 349 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Není žádný problém umýt si po odlíčení obličej normální vodou z kohoutku, pokud se hned poté namažete nočním krémem nebo pleťovým olejem. Voda, kterou používáte, by ale měla být vlažná, ideálně kolem 35 °C. Pokud si obličej myjete vodou, která je příliš teplá, zbytečně pokožku vysušujete, a ta je buď podrážděná a má tendenci "táhnout", nebo se začne na obranu nadměrně mastit, což vede ke zhoršení akné.

     

    Tip: Čisticí gel na obličej Faran má zcela přírodní složení, je určený i pro citlivou pleť a vaši pokožku zanechá jemnou, aniž by ji vysušoval.

  • Používáte příliš drsný peeling

     

    LUSH, čisticí roláda Let the Good Times Roll, 295 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Na pleťový peeling je ideální čas právě po odlíčení, aby měla pokožka přes noc čas zregenerovat. Používat byste ho měla ale maximálně jednou týdně a měl by být vůči pleti šetrný. Vybírejte si takový, jehož abrazivní částečky jsou přírodní (žádné umělé mikrogranule) a jsou opravdu velmi jemné. Pokud peeling na obličej připomíná svou konzistencí spíš peeling na tělo, rozhodně si ho na pleť nenanášejte. Jen by vás zbytečně podráždil.

     

    Tip: Čisticí roláda od LUSH má velmi jemné abrazivní částečky, které vaši pleť zbaví odumřelých kožních buněk, aniž by ji podráždily, a božsky voní po pražené kukuřici s máslem.

     

Autor: brig
Diskuse ke článku
.